Food: What I ate in August

Allerhande

Aan het begin van iedere maand ga ik jullie in een artikel laten zien wat ik de vooraf gaande maand zoal heb gegeten. Augustus begon ik met een heerlijke uitgebreide high tea. Daarnaast ging ik meerdere keren uit eten, genoot ik voor het eerst sinds lange tijd van een pizza en at ik lekker veel fruit en groente.

Lola's

Zoals ik in de intro ook al vertelde, begon ik augustus met een heerlijke high tea. Als verassing nam ik een vriendinnetje mee naar Lola’s voor deze high tea. Een volledig artikel over de high tea en Lola’s staat online.

Bananenbrood

Dat weekend erop bakte ik drie verschillende gezonde cakes voor de site. Deze had ik allemaal al eens eerder gemaakt, ik wist dus dat ze heerlijk waren. Toch kon het artikel niet online zetten zonder ze nog eens geproefd te hebben. Gelukkig was dat totáál geen straf!

Allerhande

Ik ben gek op tijdschriften en boeken die te maken hebben met voeding en recepten. Altijd als de nieuwe Allerhande in de winkels ligt, neem ik deze mee naar huis. Hier genoot ik, op een vrije maandagmiddag, van nectarines en Spa bruisend met de nieuwe Allerhande.

We gaan beginnen

Dinsdag besloot ik samen met mijn ouders en broertje naar mijn opa en oma te fietsen. Heen en terug was dat een fietsrit van zo’n 80 kilometer. Eenmaal thuis gingen we uit eten bij het eetcafé om de hoek. Ik ging voor een vegetarisch gerecht, je mag dan twee kleine gerechtjes kiezen van de kaart. Ik koos voor de lasagne met spinazie en een gevulde aubergine met groentes en kaas. Daarbij kreeg ik nog heerlijke groentes en frietjes geserveerd.

Keek

Samen met Jessy bracht ik een dagje in Utrecht door. We begonnen met een lunch bij Keek. Ik ging voor een salade met seizoensgroente en ham. Het was een erg lekkere en goed gevulde salade.

Bij Guusjes

In de avond gingen wij naar hotspot ‘bij Guusjes’, hier komt nog een artikel over online! Jessy’s vriend kwam ons vergezellen. Als voorgerechtje kozen we drie kleine gerechtjes. Het werd pulled pork, bloemkoolkoekjes en zalm. Alle drie de gerechtjes zijn helemaal goedgekeurd!

Bij Guusjes

Als hoofdgerecht koos ik voor risotto met kaas, asperges, cream cheese en rucola. Toen ik jonger was vond ik risotto niet lekker, ik vond het altijd te papperig. Nu is het mijn favoriete gerecht, ik bestel het altijd als het ergens op de kaart staat.

Pasta

Midden augustus ging ik samen met een vriendinnetje koken en eten bij haar thuis. Het was warm die dag en we hadden allebei zin in iets makkelijks. We kozen voor ravioli met pesto, rucola en gebraden kipstukjes. Het enige wat wij zelf hadden gedaan was de ravioli koken en de ingrediënten erdoorheen mengen. Ik ben niet zo’n pasta persoon, maar dit was zó lekker!

What I ate this month

Weet je wat je echt eens moet proberen? Appelpartjes bakken in de pan. Als ze warm en zacht zijn doe je er wat kaneel, en eventueel stukjes dadel, overheen. Echt een favoriete snack van mij als ik zin heb in iets warms en zoets.

IMG_2374

Ik had al erg veel gelezen over deze groene erwten pasta, tijd om het eens uit te proberen! We deden er Chinese wokgroente, taugé en garnaaltjes doorheen. Persoonlijk vond ik het een erg lekkere pasta, hij heeft net wat meer smaak dan normale pasta.

IMG_2543

Als ontbijt of tussendoortje eet ik de laatste tijd graag magere kwark. Soms eet ik het met blauwe bessen en aardbeien of muesli. Dit keer koos ik voor kaneel en honing, simpel maar lekker.

Plaats soep 2

Met mijn broertjes ging ik lunchen bij een hotspot in Nijmegen, Plaats1. In het zonnetje genoot ik van bouillon met geitenyoghurt hangop, seizoensgroente en wat stukjes stokbrood. Heerlijk! Over deze hotspot kun je binnenkort een artikel verwachten.

IMG_2574

Na een middagje werken ging ik meteen door naar mijn vriend, in de avond hadden we namelijk een feestje! Ik had al een tijdje geen pizza maar gegeten, maar kan daar op z’n tijd zó van genieten. Ik ging voor de Californian veggie pizza, van New York pizza.

IMG_2577

Mijn vader maakt altijd de heerlijkste groente taarten. In deze taart zit broccoli, wortel, sperziebonen, spekreepjes en een beetje kaas. De buitenkant maakt hij altijd wat knapperiger door er ei aan toe te voegen.

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over dit artikel, iets om er in te houden? En ik ben ook wel nieuwsgierig naar het lekkerste wat jij afgelopen maand at.. Vertel!

11 thoughts on “Food: What I ate in August

  1. Alles ziet er echt heerlijk uit haha, bij mij ziet het er regelmatig wat minder mooi opgemaakt uit :p. Warme appel is zo lekker! Ik doe het ook wel eens in de magnetron

    1. Dankjewel Susan! Ik moet je eerlijk toegeven dat het er bij mij ook niet altijd zo mooi opgemaakt uit ziet hoor 🙂
      Warme appels uit de magnetron klinkt ook erg goed, dat ga ik eens proberen.

  2. Oh god, dat eten, ik wil ’t allemaal! Ik ben ook zo dol op risotto, deze variant lijkt me geweldig lekker. En dat met de appel in de pan doe ik ook vaker, ontzettend fijne snack 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *