Waarom je absoluut de IJ-hallen moet bezoeken

IJ-Hallen

Ben jij dol op interieur en vintage items voor een mooi prijsje?  Breng dan zeker een bezoekje aan de eerst volgende vlooienmarkt in de IJ-Hallen.

De vlooienmarkt behoort tot een van de grootste vlooienmarkten van Europa en telt ongeveer 750 kraampjes. Deze kraampjes zijn goed gevuld met kleding, interieur, decoratie spulletjes en andere schatten. De IJ-hallen bestaat uit twee grote scheepshallen en nog een buiten terrein.  Het terrein zelf is al een plaatje. Zodra je de scheepshallen binnenkomt waan je je direct in de sfeer van een scheepswerf.
IJ-Hallen

IJ-Hallen

Zoals ik al zei. Je komt er echt van alles tegen. Zie je in je linker ooghoek prachtige platenspelers liggen, zie je in jouw andere ooghoek drie mooie gitaren staan. Zo weten mijn vriend en ik ook nooit waar te beginnen en willen wij meteen alle kraampjes bestormen. Dat bestormen gaat misschien iets lastiger aangezien het altijd, maar dan ook altijd enorm druk is! Van al die keren dat ik ben geweest (ik tel er maar liefst 9) is het ontzettend druk. Niet gezellig druk, maar zo druk dat je soms moet wachten om een kraampje te bekijken of heel langzaam vooruit komt. Door de fijne sfeer vind een ongeduldig persoon zoals ik dat niet erg. Je kan met iedereen wel een praatje maken waardoor er ook een relaxte sfeer hangt.

Op een gegeven moment kom je bij het gedeelte waar alle interieur spullen staan uitgestalt. Mijn favoriete hoekje van de markt! Zo vind je er prachtige stoelen, banken tafels en hele gekke items. Ik heb bijvoorbeeld iemand een oude tandartsstoelen zien kopen.  Dat maakt deze markt zo gaaf. Je ziet echt hele toffe items die je niet zo snel op een andere markt zult tegenkomen.

Weet wel de leuke kraampjes te spotten. Er zitten ook veel handelaren tussen die de prijs flink opvoeren. Nergens voor nodig om zoveel te betalen voor een ‘vintage’ item. Geef er dan ook zeker niet aan toe. Zo koopt mijn vriend al vaak een vintage camera voor € 25 terwijl ik nooit hoger ga dan € 10. Het is maar net hoeveel je er voor over hebt.

IJ-Hallen

Pingelen op de IJ-Hallen is hartstikke normaal. Wees dan ook niet bang om flink te onderhandelen! Ik ben zo vaak weggelopen van een kraam omdat de prijs mij te hoog was. 9 van de 10 keer werd ik teruggeroepen, met de mededeling dat ik het item voor mijn bedrag mocht hebben. Score! Ik heb ook vaak genoeg gehad dat je aan het einde van de dag items gratis mee naar huis krijgt. Ze willen namelijk echt van hun spullen af en niet alles mee naar huis sjouwen. Zeker een tip om te onthouden!

IJ-Hallen

IJ-Hallen

Verder is het goed om te weten dat je niet met een lege maag naar de markt moet gaat. Je bent er namelijk zo een paar uur aan kwijt en het aanbod voor eten op de markt is beperkt. Daardoor is het vaak ontzettend druk en ben je er teveel tijd aan kwijt.

Naast het kopen van spullen kun je natuurlijk ook zelf verkopen. Je moet er dan wel snel bijzijn, want de plekken gaan hard. Zo heb je de keus om binnen of buiten te staan met je spulletjes. Een buitenkraam is vaak goedkoper dan een kraam binnen. Verder kan je zelf bepalen wat de grootte is van je kraam. Dit verschilt natuurlijk allemaal in de prijs.

De markt vindt ieder tweede weekend van de maand plaats, op zaterdag en zondag.   Toegang kost dan €5 voor een volwassene en €2 voor een kind. Bekijk de agenda voor de eerst volgende markt.

Hoe bereik je de IJ-Hallen?
Vanaf Amsterdam Centraal pakken wij altijd de gratis pond. Aangezien de auto parkeren vrij lastig en duur is, is dit de makkelijkste optie voor ons. Mocht je toch met de auto willen gaan is dit het adres:

IJ-Hallen
T.T. Neveritaweg 1
1033 WB Amsterdam-Noord

10 thoughts on “Waarom je absoluut de IJ-hallen moet bezoeken

  1. Ik ga best vaak naar de IJ hallen. Ik vind het er heel leuk en er zijn zoveel kramen. Ik verbaas mij er elke keer over dat er zoveel kramen zijn haha. Alleen jammer dat de entree steeds duurder wordt.

    1. Er zijn inderdaad ook ontzettend veel kramen! Ik ben altijd meer tijd eraan kwijt dan ik van te voor had verwacht haha. Maar het is inderdaad erg jammer van de entree prijs die steeds duurder wordt!

  2. Ik woon in Groningen, dus IJhallen is een beetje ver om te gaan. Toch ben ik er vorig jaar één keer geweest en was mijn beste ervaring ooit met een ‘rommelmarkt’. Ik vond het echt fantastisch. Ik wil zeker een keer terug gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *