Travel: Travel journal

travel journal

Wil je leuke herinneringen van reizen en citytrips bewaren? Of wil je op een makkelijke manier al jouw hotspots op één plek hebben? Dan is een travel journal heel leuk om bij te houden! In dit artikel geeft Jessy een kijkje in haar travel journal en geeft ze tips en tricks hoe jij er ook een kunt maken.

Je kunt veel van dit soort travel journals online bestellen. Persoonlijk vind ik het veel leuker om er zelf een te maken en meestal is dit ook net wat goedkoper. Bedenk van te voren goed wat je allemaal in jouw travel journal wilt stoppen. Je kunt dan beter bepalen hoe groot het boekje moet zijn en hoe stevig.

travel journal

Ik kocht er eentje bij de Hema die voor mij perfect was. Het heeft een elastiek zodat alles goed bij elkaar blijft en ook heel belangrijk, het heeft lijntjes. Sommige hebben liever blanco papier maar ik wil ook graag een klein dagboekje bijhouden en adresjes opschrijven. Vervolgens heb ik wat decoratie spulletjes gekocht. Bij de Hema, Xenos en Pipoos kom je al een heel eind. Het is geheel aan jou hoe jij jouw travel journal wilt versieren. Het papier en de envelopjes die ik gebruik komen van Pipoos en de stempel en lint komen van de Hema.

travel journal

Ik kocht papier waar een oude landkaart op is gedrukt. Daarmee heb ik een gedeelte van mijn travel journal bedekt, als basis. Vervolgens heb ik het versierd met washitape, die ik erbij vond passen. Daarna gebruikte ik een klein envelopje waarop ik ‘Travel Journal’ heb gestempelt.  Om het geheel af te maken nog een touwtje eromheen. Misschien niet heel praktisch maar het ziet er wel super leuk uit! Wat ik vervolgens allemaal in het boekje bewaar zijn polaroid foto’s, kaarten van de stad, tickets, bonnetjes, adresjes en nog veel meer! Los van het feit dat zo’n boekje leuk is voor herinneringen kan het ook heel handig zijn als je de stad nog eens wilt bezoeken.

Heb jij ook een travel journal? En zo ja, heb jij er een gekocht of zelf gemaakt? 

12 thoughts on “Travel: Travel journal

  1. Dit is echt iets voor mijn zus! Ik reis maar ongeveer maar 2x per jaar (waaronder een keer Disneyland), dus denk niet dat ik dat echt zou gebruiken. Het ziet er wel echt leuk en mooi uit!

  2. Toffe DIY! Ik reis bijna nooit (want arm haha). Maar dit lijkt me wel enorm leuk om bij te houden. Vooral als je het op je vijftigste terugbladert en bedenkt waar je allemaal bent geweest..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *