Travel: Foto’s met een polaroid camera

polaroid

Op vakantie is het makkelijk om foto’s te maken met een spiegelreflexcamera, zodat je ze meteen op je harde schijf kunt plaatsen. Erg zonde eigenlijk, met een polaroid camera heb je namelijk tastbare foto’s! Wij geven je een aantal tips voor het maken van foto’s met een polaroid camera.

Wij gebruiken de Fujifilm Instax Camera mini 8 van Hema. Dit is een polaroid camera met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Als je de foto’s na het uitprinten ziet zou je niet zeggen dat deze camera zo’n fijne prijs heeft. Hij is verkrijgbaar in meerdere leuke kleurtjes.

polaroid

Mijn eerste tip is om de camera voor het foto’s maken een beetje uit te proberen. De camera geeft automatisch aan op welke stand je de foto moet maken. Dit hangt af van hoe licht of donker het in de omgeving is. Meestal zit je dan wel goed qua foto. Ik heb zelf gemerkt dat je soms ook een beetje kan afwijken, mocht je van mening zijn dat een andere stand beter is. Ik heb al vaker gehad dat een foto veel beter tot zijn recht kwam wanneer ik een andere stand gebruikte dan de camera mijn aanraadde. Het is puur een kwestie van de camera leren kennen.

polaroid

Selfies maken met deze camera zou ik je niet snel aanraden. Dit gaat wat lastiger en het is zonde van het papier als het niet meteen lukt. Wil je toch een leuke foto van jezelf en je reisgenoten op vakantie, vraag het dan aan een voorbijganger. Meestal zijn ze zelf nieuwsgierig naar zo’n camera en vinden ze het alleen maar leuk.

polaroid

Je kan ook gekke effecten aan je foto toevoegen, dit kan heel tof zijn voor reisfoto’s! De foto heeft ongeveer 2 minuten nodig om goed te ontwikkelen. Dan ook het liefst in het donker. Door een expert is mij vertelt dat er verschillende manieren zijn om effecten toe te voegen. Wanneer je een foto in extreme kou laat ontwikkelen, zoals in de vriezer, krijg je een tof effect over je foto. Net zoals wanneer je de foto ontwikkelt met een lucifer eronder. Zeker tof om eens uit te proberen!

Wat kun je uiteindelijk met al je polaroid foto’s doen? Een leuk idee is om ze in een travel journal te bewaren. Ook een tof idee is om een wereld kaart te kopen en enkele foto’s op de vakantiestemming te plaatsen. Zo kun jij al je herinneringen op een originele manier bewaren.

14 thoughts on “Travel: Foto’s met een polaroid camera

  1. Echt een gaaf ding blijf ik het vinden! Het is inderdaad echt leuk om gelijk een foto in handen te hebben. Ik denk dat ik er zelf te weinig gebruik van zal maken, daarom koop ik er geen een, maar het is en blijft wel een tof ding. 🙂
    Wat leuk trouwens van die effecten die je kunt creëren door middel van een lucifer of de vriezer!

  2. Ik heb er ook één thuis en ik vind dit soort foto’s zo ontzettend leuk! Maar wat ik nog leuker vind is het idee om de vast te pinnen op een wereldkaart, dat geeft echt een heel persoonlijk effect en laat je opeen creatieve manier waar je allemaal bent geweest. Dankjewel voor de tip! 😉 Liefs, Merel

  3. Wat is een polaroid camera leuk he?! Ik heb er zoveel plezier van en mee! Het geeft net iets extra’s ofzo. Wel jammer dat de ‘rolletjes’ zo duur zijn, maar aan de andere kant maakt dat je ook weer bewuster van de foto’s die je maakt. Ik ben fan 🙂

    1. Ik vind het inderdaad ook net iets extra’s geven aan een foto. Dat de rolletjes zo duur zijn is wel een minpuntje ja. Maar ik maak inderdaad ook een stuk bewuster foto’s met deze camera 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *