’t Buitenland – slapen in een Yurt

Yurt

In een Yurt slapen is iets wat ik altijd al heb willen doen. Vorige zomer heeft mijn vriend mij verast met een leuk weekendje weg in jawel, een echte Yurt! Gelukkig heb ik de prachtige Yurt op foto vastgelegd zodat ik het met jullie kan delen.

Yurt

Voor wij eenmaal bij de Yurt aankwamen hebben we vanuit Nijmegen een flink stuk moeten rijden. Het terrein ligt namelijk in een wijds buitengebied, met natuurgebieden ‘de Regte Heide’ en ‘de Chaamse bossen’ vlak bij Breda. De lange rit was het helemaal waard toen we er eenmaal aankwamen. Toen we de auto geparkeerd hadden zagen we een klein maar ontzettend leuk terrein met een aantal Yurts. De eigenaresse had vooraf contact opgenomen welke Yurt van ons was en hoe het verder allemaal in zijn werking ging.

Yurt

Er zijn in totaal 3 authentieke (met de hand beschilderde) Mongoolse Yurts. Leuk voor een weekendje weg met vrienden of familie! Toen we eenmaal onze Yurt hadden gevonden, konden we het van de binnenkant bewonderen. Zoals je op de foto’s kunt zien is de Yurt ontzettend leuk en schattig ingericht. De Yurt is groot genoeg om te zitten, als opbergplek en heeft zelfs een leuk kacheltje voor de thee. Op dat moment kon je mij niet gelukkiger maken.

Yurt

Veel vrienden van mij hebben al eens in een Yurt overnacht. Persoonlijk dacht ik dat de Yurt alleen leuk zou zijn voor in de zomer. Volgens hun is het ook prima te doen in de herfst, dat heeft namelijk ook zeker zijn charme. Ondanks dat er geen centrale verwarming aanwezig is hoef je het niet koud te hebben. Zoals ik al eerder zei is elke Yurt voorzien van een eigen kacheltje en zijn er ook genoeg dekens aanwezig. In de winter kun je er helaas niet overnachten. De Yurts zijn namelijk gesloten van 1 november tot 1 april.

Yurt

Het enige nadeel aan het slapen in een Yurt is dat je geen stroom hebt. Daar had ik nog helemaal niet over nagedacht. Op het terrein staat nog een Tipi waar je alle voorzieningen kunt vinden zoals een koelkast, een gasplaat om te koken, lantaarns voor in de avond en zelfs een stekkerdoos om je mobiel op te laden. Dus alles wat je nodig hebt bevind zich op het terrein. Er is zelfs plek voor een klein vuurtje in het midden van de tent of je kunt er BBQ-en boven het houtvuur!

Yurt

Yurt

Yurt

Het terrein zelf was niet mega groot, maar groot genoeg voor ons twee. Op dat moment was er naast ons alleen nog een leuk stel uit België aanwezig. Op het terrein heb je nog een aparte wc, een schommel, een hangmat en jawel, een hottub! Je wilt niet weten hoe blij ik hiermee was. Nadat mijn vriend er een tijdje mee bezig was geweest om genoeg vuur te stoken, zijn we er rond een uur of 11 in gegaan. Ik kan je zeggen, wanneer je de volgende ochtend wakker word is de hottub nog warm genoeg. Ideaal!

Yurt

Yurt

Dit is trouwens een van de andere Yurts die op het terrein staan. Je kunt wel zeggen dat dit de Love Yurt is. Ook weer super schattige ingericht waardoor jij je er meteen thuis voelt. Deze Yurt is wat kleiner waardoor het ook net wat knusser is. Love it!

Yurt

Yurt

Ik kan je zeker aanraden om met de auto naar het terrein te gaan en niet met het openbaar vervoer. Met de auto waren wij binnen 15 minuten bij een grote plas waar het in de zomer heerlijke zwemmen is. Verder ben je ook redelijk in de buurt om Tilburg of Breda. Persoonlijk zou ik dat wel doen aangezien ik mezelf niet een heel weekend zou kunnen vermaken op het terrein. Maar misschien hou jij juist wel van die rust en lekker een weekendje niks doen.

Ik heb genoten van het weekendje slapen in een Yurt. Het was zo heerlijk rustig en ook over het bed had ik niks te klagen. We hebben de volgende dag lekker buiten kunnen ontbijten en zijn even later naar het meer gegaan. Ik kan iedereen aanraden om eens een weekendje de natuur in te gaan.

Ben jij nu ook helemaal enthousiast geworden en wil jij dit jaar nog overnachten in een Yurt? Bekijk dan zeker hun website voor meer informatie. Voor een weekend met twee personen betaal je slechts € 138,-. Zeker leuk om eens samen met je vriend,vriendin of familie te doen.

10 thoughts on “’t Buitenland – slapen in een Yurt

    1. Ah bedankt voor het lieve compliment <3 Haha ik stiekem ook niet. Ik was ooit op een feestje waar ze een Yurt hadden staan en toen had ik zoiets van: Woow! Hier moet ik een keer in slapen! En ik kan je zeggen dat het een ervaring is die ik iedereen zou aanraden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *