Recept: 2 eiwitrijke shakes

Hoe zorg je ervoor dat je na het sporten voldoende eiwitten binnenkrijgt? In principe is dit met gewone voeding goed te bereiken. Maar mocht je nou haast hebben of liever voor makkelijk willen gaan, dan zijn eiwit shakes een goede oplossing. Wij hebben twee heerlijke shake ideeën voor je!

Waarom eiwitshakes en raden wij het aan?

Eiwitten binnenkrijgen na het sporten is erg belangrijk om het herstel van de spieren te bevorderen. In principe, mocht je geen bepaalde ziekte hebben, kun je deze eiwitten goed uit “normale” voeding halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kwark, kipfilet, sojabonen en hennepzaad. Toch kiezen veel mensen ervoor om na het sporten een eiwitshake te nemen, i.p.v. een eiwitrijke maaltijd. Eiwitshakes zijn namelijk makkelijk te maken en een goede en snelle manier om eiwitten binnen te krijgen. Daarnaast zijn er ook eiwitpoeders met smaakjes die je toe kunt voegen aan een recept, zo krijg je én meer eiwitten binnen én geef je het gerecht extra smaak.

Happy protein

Eiwitshakes zijn dus een prima manier om makkelijk aan je eiwitten te komen na het sporten. Sport je niet veel of zie je het gewoon niet zo zitten? Dan is het zeker geen must. Mocht je wel eiwitpoeder gebruiken? Wij hebben twee heerlijke shakes voor je, die je ermee kunt maken.

Happy protein

Choco loco vanille

Deze shake is net chocolademelk. Door de kaneel en de vanille heeft de shake een iets ‘warmere’ smaak. Doe alle onderstaande ingrediënten in de blender en je shake is klaar!

Benodigdheden:

  • 1/2 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 el chiazaad
  • 200 ml water
  • 1 zakje ‘Happy protein vanille’
Voedingswaarden per shake:

174 kcal / 3,6 g vet / 28,4 g eiwit / 4,9 g koolhydraten

Happy Protein

Berry love

Door de aardbeien en blauwe bessen is deze shake erg fris. De havermout maakt het net iets dikker en vullender. Doe alle onderstaande ingrediënten in de blender, en klaar is de shake!

Benodigdheden:

  • 100 g blauwe bessen
  • 20 g havermout
  • 1 zakje ‘Happy protein aardbei’
Voedingswaarden per shake:

235 kcal / 1,6 g vet / 29,3 g eiwit / 24,6 g koolhydraten

Happy protein

Voor deze shakes hebben wij de eiwitpoeder van ‘Happy protein’ gebruikt, dat is whey isolaat zonder toegevoegde suikers. Whey betekend in het Nederlands wei en is het product wat overblijft als er van melk kaas wordt gemaakt. Dit wordt vervolgens gedroogd en in eiwitpoeders gebruikt. Door de extra bewerking van Whey Isolaat zit er minder melksuiker in, waardoor je het met een lactose-intolerantie over het algemeen beter kunt verdragen. Daarnaast zijn de ingrediënten van deze eiwitpoeders natuurlijk en weet je dus precies wat je binnenkrijgt. Deze eiwitpoeders zijn te bestellen via Eiwit.nl.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Eiwit.nl, lees onze disclaimer voor meer informatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *