Leuke mobiele apps voor tijdens een citytrip

Ook op vakantie kunnen wij niet altijd van onze mobieltjes afblijven. Je wilt een leuke foto maken voor op social media, je familie en vrienden laten weten hoe leuk je het hebt en alle leuke adresjes natuurlijk noteren. Nou zijn er gelukkig ook veel apps die handig zijn voor tijdens je vakantie!

mobiele apps

Couchsurfing Travel App
Dit is een app die ik erg vaak gebruik. Of ik nou op vakantie ben of niet. Het is een erg handige app waarbij je een eigen account aanmaakt voor wanneer je (bijvoorbeeld) op reis bent. Je kunt kiezen voor een hotel of voor iemand die open staat voor couchsurfing. Zo kun je gratis bij iemand thuis slapen wat je een hoop geld scheelt. Via de app kun je dit zelf ook aan reizigers aanbieden. Wat ook erg leuk is aan deze app dat je kunt aangeven dat je graag andere mensen wilt ontmoeten, bijvoorbeeld voor een drankje of een rondleiding. Op deze manier heb ik zelf al een aantal mensen in Amsterdam rondgeleid. Je leert dan meteen nieuwe mensen kennen, score!

mobiele apps

Here we Go
Here we Go is een gratis navigatie app. Je kunt vooraf gratis wegenkaarten downloaden van je vakantieland. Handig als je een bepaalde bezienswaardigheid zoekt of het adres van een hotspot.

mobiele apps

Feedly
Dit is vooral een app die ik gebruik als ik ergens op moet wachten, of als ik onderweg ben naar een bestemming. Met de app Feedly kun je al je favoriete websites en blogs lezen. Je kunt de websites koppelen aan je app, die bijhoudt welke artikelen je nog allemaal kunt lezen. Je kunt het ook nog categoriseren per onderwerp. Zo kun je vooraf leuke hotspots opzoeken voor je vakantie!

mobiele apps

Your Ultimate Local & Travel Guide: Withlocals
Dit is een app die ik van vrienden als tip meekreeg. Met deze app kun je aan locals tips vragen over de vakantiebestemming, en wat er allemaal te doen is in het gebied. Je kunt bij een local aan tafel aanschuiven of een speciale tour of activiteit aanvragen. Ontzettend tof!

mobiele apps

Clipbox 1 secCamera
Dit is een app die je ook goed in het dagelijks leven kunt gebruiken. Je filmt elke dag 1 seconde van je dag. De app plakt dit aan het eind van de maand allemaal aan elkaar, zodat je een leuke overzicht hebt van de afgelopen maand. Ik probeer dit nu elke maand bij te houden maar ik heb ook een speciale map aangemaakt voor vakantie’s of citytrips. Elke keer als ik op vakantie ben maak ik een korte video om zo uiteindelijk een grote video te kunnen monteren. Een erg leuk aandenken voor maar weinig moeite!

Heb jij nog een handige app die je veel tijdens een vakantie/citytrip gebruikt? 

7 thoughts on “Leuke mobiele apps voor tijdens een citytrip

  1. Ah die Clipbox 1 secCamera lijkt me echt een gave app. Je moet er natuurlijk wel elke dag even aan denken om iets te filmen, maar het geeft denk ik wel echt een gaaf eindresultaat. Thnx voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *