Latte Art Workshop bij Boot Koffie

In het artikel over het boek ‘Koffiekenner word je zo’ kon je al lezen dat Jessy druk bezig is met de kneepjes van het vak te leren. Zij woonde de latte art workshop, bij Boot koffie bij en doet verslag!

De workshop wordt op twee locaties gegeven. In hun winkel in Baarn, of op de koffiebrouwerij in Amersfoort in Het Lokaal. Ik koos voor de locatie in Amersfoort. De workshop die ik ging bijwonen startte om 09:30 en zou ongeveer 2,5 uur duren. De workshop kun je met minimaal 6 personen volgen zodat iedereen de tijd krijgt om te oefenen. Wij hadden de luxe dat we met ze twee waren waardoor wij alle vragen die wij hadden konden stellen. Erg fijn!

Wat is de inhoud van de cursus?

  • Korte introductie
  • Demonstratie van de schenktechniek van verschillende figuren
  • Demonstratie etching
  • Zelf oefenen met espresso’s gezet met vers geroosterde espressobonen
  • Een naslagwerk voor thuis
  • 250 gram (espresso) koffie om mee te nemen naar huis
  • 10% korting op koffie, accessoires en espressomachines op de dag van de cursus*

Of workshops je geld waard zijn, is van te voren vaak lastig in te schatten. Je betaald altijd wel een flink bedrag (in dit geval €60,00 p.p), in de hoop dat je het ook leuk vindt en er wat van leert. Gelukkig was deze workshop elke cent waard en zijn wij goed begeleid. De cursus werd gehouden door barista Rachelle. Zij was erg ambitieus en enthousiast over het werk wat ze deed.

Ze vertelde eerst over de geschiedenis van Boot Koffie en over de koffiebonen zelf.  Daarna over het soort branden. Vervolgens hielp ze ons met het malen van de bonen en het zetten van koffie. Ik weet het allemaal niet precies meer, omdat het voor mij allemaal vrij nieuw is. Daardoor weet ik helaas nog niet alle benamingen en stappen die wij hebben behandeld.

Vervolgens gingen we over naar de latte art. Rachelle vertelde allerlei tips over de juiste melk en goede melkschuim, waar ik nog nooit bij stil had gestaan. Doordat wij met z’n tweeën waren konden wij vaak oefenen en verschillende vormpjes maken. We begonnen met het hartje en gingen later over naar de Rosetta. Met beiden had ik wat moeite maar het hart ging mij net wat makkelijker af. Rechts zie je de Rosetta van mijn vriend.

Wil jij ook graag een latte art workshop volgen? Check dan de website voor de volgende data. Ze geven ook barista workshops.. Het zijn hele lieve en gezellige mensen, die jou maar al te graag van informatie voorzien over koffie. Zeker een bezoekje waard dus!

5 thoughts on “Latte Art Workshop bij Boot Koffie

  1. Dit is volgens mij echt leuk om iemand die van dit soort dingen houdt cadeau te doen! Het klinkt echt als een leuke workshop. Had er eerlijkgezegd ook nog nooit eerder van gehoord. Dit zou echt iets voor mijn vader zijn bedenk ik me nu, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *