Hotspot Utrecht: GYS

IMG_6106

GYS is een hotspot in Utrecht waar ik al ontzettend veel over had gehoord maar nog steeds niet had bezocht. De komende weken woon ik zo’n 5 minuten van deze geweldige hotspot af. Tijd genoeg om de menukaart goed te testen en mijn bevindingen met jullie te delen.

Eind 2014 openden Vincent van der Werf en Gijs Werschkull in Utrecht GYS. Ik had al veel positieve verhalen gehoord dus ik kon zeker niet achterblijven, enkele weken geleden was dan mijn eerste bezoek. Ik moet zeggen, het is echt een ontzettend fijne ruimte. Het is ruim, licht en erg leuk ingericht, helemaal mijn smaak!

Het interieur is verder heerlijke clean met veel turkoois en hout. Maar goed, los daarvan vind je nog meer te gekke items bij GYS.  Zo vind ik de bekende Big Brother lamp van Spruitje geweldig, die staat hoog op mijn wishlist voor mijn nieuwe appartement.  Ook de schappen in de hoek met allemaal plantjes vullen het interieur goed aan. Heel GYS is Instagram waardig! Maar ik dwaal af, we zijn hier natuurlijk niet om alleen over interieur te praten.

IMG_6064

IMG_6061

Wat kun je bij GYS allemaal verwachten? Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, dinner, smoothies, koffie of thee. Wat een keus! Bij binnenkomst zie je groot de menukaart hangen. Zoals je ziet kun je bij GYS vooral biologisch eten en drinken, check al die heerlijke vega en vegan gerechten! Het eten is met zoveel mogelijk aandacht bereid en gemaakt van streekproducten.  Dat het met veel aandacht is bereid proef je zeker. Ik heb niet al te lang op mijn eten moeten wachten maar de kwaliteit is zeker te proeven.

IMG_6080

IMG_6089

IMG_6091

Aangezien mama een nachtje kwam logeren besloot ik haar de volgende dag mee naar GYS te nemen. Ik bestelde de vegan pancakes met blauwe bessenInplaats van de blauwe bessen kun je ook kiezen voor bananen.

Mijn moeder bestelde het onderste gerecht. Doordat de menukaart regelmatig veranderd durf ik niet meer te zeggen wat het wasOnze ontbijtjes zijn iedergeval een plaatje! Voor mijn pannenkoeken betaalde ik dan ook maar  €5,00.

We waren er die dag vroeg bij waardoor het nog lekker rustig was. Zelfs het personeel kan ik complimenteren. Ik ben er nu zo drie keer geweest en ze zijn altijd vriendelijk. Ook wanneer het druk is weten ze wat hard werken is waardoor je niet belachelijk lang hoeft te wachten, maar ze wel rustig de tijd voor je nemen. Wat wil je nog meer?

GYS

Natuurlijk moest ik ook een keer teug komen voor het avond eten. Aangezien ik met een vriendinnetje ging eten die al jaren vegan is, is GYS de perfecte plek voor haar. Ik bestelde een runderburger en zij de Tahoe-kikkererweten burger. Beide hebben wij ontzettend van ons eten genoten en nog een hele tijd kunnen kletsen. Meestal zit GYS redelijk vol, vooral rond het avondeten, maar het is niet zo belachelijk druk dat je elkaar niet meer kan verstaan.

GYS

Mocht je een keer in Utrecht zijn dan kan ik jou GYS zeker aanraden. Voor zowel ontbijt, lunch als avondeten.  Woon je net zoals ik in de buurt? Dan kun je ook een heerlijke maaltijd afhalen. GYS vind je in de Amsterdamsestraatweg 113 en Voorstraat 77.  GYS is elke dag open van 10u tot 21.30u. GYS is ook te vinden in Rotterdam:  Nieuwe Binnenweg 182 met tijden van 09.00u tot 22.00u. Ik zou zeggen, breng een bezoekje en volg ze ook zeker op Facebook!

Prijs: €

Bediening: 8

Eten: 8

Sfeer: 8

 

6 thoughts on “Hotspot Utrecht: GYS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *