Hotspot Utrecht: De Bakkerswinkel

Een ontbijt bij de bakkerswinkel in Utrecht, lunch bij de vestiging in Rotterdam en bijkletsen in Amsterdam. Wij zijn fan!
Persoonlijke favoriet is toch wel het filiaal in Utrecht.  Als je mij vraagt naar leuke adresjes in Utrecht is de kans groot dat ik de Bakkerswinkel als eerste noem. Ik ben er zelf regelmatig te vinden.. Is het niet voor een uitgebreid ontbijt, dan is het wel voor een lunch met vriendinnen.

Wanneer je de winkel binnenloopt staat links de kassa, waar je wat producten kan kopen. In deze ruimte staan een paar tafeltjes, maar ik raad je aan om naar beneden te lopen. Daar word je verrast door een grote kelder, die is opgesplitst in twee ruimtes. Links vind je een wat donkere ruimte en rechts een wat lichtere. Als er plek is ga ik altijd voor de lichtere ruimte.. Met geluk bemachtig je dan een plekje bij het raam, aan de gracht. Het is heerlijk om naar de voorbijgaande bootjes te kijken én je hebt natuurlijk perfect licht voor je Instagram foto. Want de bakkerswinkel is zeker Instagram worthy!

De menukaart is ook een feestje om naar te kijken. De kaart is ontworpen door Studio Dirk.com, die de leuke tekeningetjes voor de kaart heeft gemaakt.
Het ontbijt is te bestellen tot 12 uur bestellen. Zelf kies ik altijd voor de wentelteefjes want die zijn heerlijk! Maar de yoghurt fruit ontbijt is ook zeker aan te raden. Later op de middag kun je genieten van een lekker taartje, beste carrotcake in Utrecht!

Toen ik laatst in de Bakkerswinkel was bestelden mijn tafelgenoot en ik het Lunch Arrangement. Die bestaat uit huisgemaakte soep, belegde broodjes met zoet en hartig beleg, fruitsalade, verse jus en 2 kopjes koffie of thee. Hiervoor betaalde ik € 19,50 per persoon. Dit was de eerste keer dat ik voor een lunch arrangement ging. Of ik het nog eens zou doen? Ik denk het niet.. Ik ben namelijk een ontzettende zoetekauw, dus de soep en broodjes waren niet helemaal mijn ding. Ik zou dan zelf eerder gaan voor hun high tea.

De Bakkerswinkel is ook een ontzettend fijne plek om te werken, er hangt een fijne sfeer. Echt een aanrader dus om de Bakkerswinkel te bezoeken. Of het nou om te werken is of om bij te kletsen met vriendinnen.

De Bakkerswinkel vind je aan de Wittevrouwenstraat 2.

Openingstijden :
Maandag t/m vrijdag: 8:00-17:00 uur
Zaterdag: 08.00-17.00 uur
Zondag: 09.00-17.00 uur

Prijs: €
Bediening: 7
Eten: 7
Sfeer: 8,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *