Hotspot Nijmegen: Vlaamsch broodhuys

Vlaamsch broodhuys heeft vestigingen door heel Nederland heen. Het is een bakkerij en lunchroom in één. Daarnaast verkopen ze de lekkerste taartjes!

Deze heerlijke hotspot is gevestigd in een klein, oud pand midden in het centrum van Nijmegen. Afgebladderde muren en een kale vloer geven het pand een industriële en oude indruk. Door het juiste licht en meubilair hebben ze er toch een ontzettend gezellige ruimte van weten te maken. Het Vlaamsch broodhuys verkoopt brood, taartjes en heerlijke voorverpakte producten. Daarnaast kun je er ook terecht voor een uitgebreide lunch.

Vlaamsch broodhuys

Vlaamsch broodhuys

Vlaamsch broodhuys

Qua broden is er een ruime keus uit verschillende zuurdesem broden. Heerlijk spelt brood, rozijnenbrood of brood met verschillende kruiden erdoor. Het brood is erg smaakvol, hier betaal je dan ook wat meer voor dan bij de gemiddelde bakkerij. Een van de doelen van Vlaamsch broodhuys is om mensen meer bewust te laten genieten van brood. Dat gaat je met deze broden prima lukken, kan ik je vertellen!

Vlaamsch broodhuys

Eén blik op de gebakjes en het water loopt je in de mond. Heerlijke grote cinnamonrolls, mét caramel. Muffins, short cake en puntjes taart. In de winkel vind je ook een schap met Dimitri’s favorieten. Al deze producten zijn bewust gekozen door eigenaar Dimitri. Denk hierbij aan soorten beleg als jam, maar ook granola en olijfolie.

Vlaamsch broodhuys

Vlaamsch broodhuys

Naast dat je hier heerlijke producten kunt kopen, kun je er ook lekker neerstrijken voor een lunch. In de krant vind je alle heerlijke gerechten die geserveerd worden. Voor het ontbijt heb je keuze uit verschillende samengestelde ontbijtjes. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf meerdere producten samen te voegen tot een ontbijtje.

Vlaamsch broodhuys

Voor de lunch kun je kiezen voor Dimitri’s boterhammen. Dit bestaat uit twee boterhammen die rijkelijk belegd zijn. Ook kun je kiezen voor gegrilde boterhammen met beleg, of gerechten met brood. Als je kiest voor deze laatste krijg je een mandje met verschillende soorten boterhammen erin. Daarbij worden er verschillende bakjes geserveerd met beleg en groentes. Heb je zin in iets anders dan brood? Ze serveren ook heerlijke salades en soepen. Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een plank met hartige gerechten, high tea, afternoon tea of een borrelplank.

Vlaamsch broodhuys

Mijn tafelgenoot ging voor Dimitri’s boterham met boerenkipsalade, bulgur, raz el hanout en pijnboompitten. Zelf ging ik voor een gerecht met brood, namelijk die met humus. Je krijgt genoeg sneden brood geserveerd met een schaaltje humus, bulgur en een kleine salade met mozzarella. Mocht je hiervan houden, dan kan ik je deze echt aanraden! Het fijne is ook dat je voor zo’n uitgebreid gerecht maar rond de 9 euro betaald.

Vlaamsch broodhuys

Vlaamsch broodhuys

Kortom.. Ben jij op zoek naar een bakkerij waar je ook heerlijk kunt lunchen? Dan is Vlaamsch broodhuys echt iets voor jou! Zoals ik al eerder vermeldde hebben ze filialen door heel Nederland. Is Nijmegen dus niet echt  in de buurt voor jou? Dan kun je op de site kijken of ze een vestiging bij jou in de buurt hebben. Openingstijden in Nijmegen:

Ma: 10:00 – 18:00
Di t/m vr: 9:00 – 18:00
Za: 8:30 – 18:00
Zo: 9:30 – 18:00

Prijs lunch/ontbijt: €     Prijs brood: €€
Bediening: 7
Eten: 8,5
Sfeer: 7,5

6 thoughts on “Hotspot Nijmegen: Vlaamsch broodhuys

  1. Jemig wat ziet dit er goed uit. Ik zit door al jullie hotspots te scrollen en heb ineens HONGER 😉 Nu ik dit zie bedenk ik me dat ik echt een keer zelf brood moet bakken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *