Hotspot Nijmegen: Stadsbakkerij de Bie

In de oudste winkelstraat van Nederland, op een hoekje in een klein pand, vind je Stadsbakkerij de Bie. Deze bakker is een absolute hotspot door alle heerlijke ambachtelijke producten die er te vinden zijn.

Stadsbakkerij de Bie

Bakkerij de Bie heeft twee vestigingen in Nijmegen. De stadsbakkerij bevindt zich in een klein pandje midden in het centrum. Vanaf buiten wordt meteen de aandacht getrokken door de gezellige uitstraling van de winkel en de etalage. In de etalage staan luxe broden en verse focaccia’s uitgestald.
Als je binnenkomt loop je direct al tegen de gebakjes aan, het aanbod varieert van de welbekend red velvet tot chocolade caramel brownies met hazelnoot (aanrader!) en Nijmegenaartjes.

Stadsbakkerij de Bie

Stadsbakkerij de Bie

Stadsbakkerij de Bie

Achter de balie staan hoge stellages met een ruime selectie aan broden. Alles wat er te koop is in de winkel wordt in eigen bakkerij gemaakt en dat is te proeven!  Naast standaard tarwe, wit en volkoren vind je hier ook speciale broden. Denk hierbij aan de Sint stevens stoet, een ronde meergranenbol met zonnebloem-, en pompoenpitten. Het assortiment van hartige broden wisselt regelmatig met bijvoorbeeld een Roquefortbol of een Keizerskroon met old Amsterdammer kaas en spekjes.  Fan van zoetere broden? Er wordt ook brood verkocht met walnoten en kaneel of dadels, noten en vijgen.

Stadsbakkerij de Bie

Stadsbakkerij de Bie

Naast broden en zoetigheden worden er ook verschillende hartige snacks verkocht. Als je op de gezonde toer bent kunt je hier ook zeker terecht. Mocht je gezond maar toch zoet willen snacken? Dan zou ik écht eens gaan voor de haverkoeken, deze zijn gezoet met honing. Bakkerij de Bie is helemaal bij de tijd en speelt in op de trends op voedingsgebied. Denk bijvoorbeeld aan spelt.. Niet alleen spelt brood wordt gemaakt bij de Bie, ook speltkoeken, speltbars en gepoft spelt voor in de yoghurt worden volop gemaakt.

Stadsbakkerij de Bie

Ben je in Nijmegen of woon je hier en ben je op zoek naar een goede bakker? Kom zeker eens langs bij Bakkerij de Bie. Zij verkopen originele producten en hebben een wisselend en vernieuwend assortiment, daarnaast worden alle producten gemaakt in eigen bakkerij. Ze zijn te vinden aan de Lange Hezelstraat 63,  en net iets buiten het centrum aan de Krayenhofflaan 216 in Nijmegen.

Disclaimer: Roos is werkzaam bij deze hotspot, dit heeft onze mening in dit artikel niet beïnvloedt. 

7 thoughts on “Hotspot Nijmegen: Stadsbakkerij de Bie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *