Hotspot Nijmegen: Plaats1

Plaats1

Ben je de drukte van de stad eventjes zat, maar wil je toch op een centrale plek lunchen of dineren? Dan is Plaats1 echt een plek voor jou! Plaats1 zit samen met, onder andere, Stadsbrouwerij de Hemel gevestigd in een karakteristiek oud pand, met aansluitend een prachtig terras.

Plaats1

Plaats1

Zodra je het kleine poortje door bent en het grote terras op komt lopen, is het alsof je in Frankrijk bent beland. Het prachtige pand pronkt op de achtergrond, met daaromheen hoge bomen en verschillende tafeltjes waar je neer kunt strijken. Plaats1 bevindt zich aan de linkerkant van het terras en is subtiel afgeschermd met een aantal planten.

Ook binnen is er plek om te zitten. De ruimte is rustig, licht en heel sfeervol ingericht. Aan de rechterkant bevindt zich de open keuken, waar je precies kunt zien hoe jouw eten wordt bereid.

Plaats overzicht tafels 1

Plaats1

Plaats1

Bij Plaats1 kun je terecht voor ontbijt, lunch, high tea en diner. Daarnaast hebben ze iedere eerste zondag van de maand een lazy sunday brunch, waar je van 10:30 tot 14:00 van kunt genieten. Alle gerechten zijn seizoensgebonden en alle producten eerlijk verkregen, rekening gehouden met mens, dier en de natuur.

Voor de lunch kies je bijvoorbeeld voor vloerbrood met gerookte zalmsalade of Dutch lunch, een lunchplateautje met verschillende gerechten. Ik koos voor zomerse groenten met geitenkaas hang-op, hier werd aan tafel bouillon overheen gegoten, wat zorgde voor een heerlijk soepje! Dit lunchgerecht is wel een kleiner gerecht, wat er ook netjes bij vermeld staat. Hier kun je een bijgerecht bij kiezen, bijvoorbeeld platbrood of frietjes. Mijn tafelgenoten gingen beiden voor vloerbrood met de zalmsalade.

Plaats1

Plaats

De avondkaart hebben wij nog niet getest, maar het is zeker mogelijk om te dineren bij Plaats1. De gerechten op de kaart hebben allemaal de grootte van een tussengerecht. Daarbij is het de bedoeling dat jij deze zelf combineert tot een volledige maaltijd. Kies bijvoorbeeld een soepje van komkommer & gin als voorgerecht, met als hoofdmaaltijd gnocchi en red curry. Houd je van verassingen? Vanaf zeven personen is het ook mogelijk om een verrassingsmenu te bestellen.

Mocht je dus op zoek zijn naar een leuke plek, midden in het centrum van Nijmegen.. Waar je op het terras kunt lunchen, gezellig een high tea kunt doen met vriendinnen of dineren. Dan ben je bij Plaats1 op de goede plek! Plaats1 is te vinden op Franseplaats 1 in Nijmegen. Op dinsdag t/m vrijdag, en zondag geopend vanaf 12:00. Op zaterdagen en de eerste zondag van de maand, vanaf 10:30 geopend.

Prijs: €€

Bediening: 7,5

Eten: 8

Sfeer: 8,5

2 thoughts on “Hotspot Nijmegen: Plaats1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *