Hotspot Nijmegen: High tea bij de Firma

Wij schreven al eerder over de Firma in Nijmegen. Echter heeft de Firma een flinke metamorfose  ondergaan én kun je er nu ook terecht voor lunch en high tea. Zijn wij nog steeds zo enthousiast over deze hotspot?

De Firma

De Firma

Interieur en sfeer

De sfeer van de Firma was voorheen te omschrijven als donker, warm en sfeervol. Stap je nu de Firma binnen dan kom je terecht in een licht en open pand. Wit is de kleur die overheerst, met hier en daar blauwe en gouden kleuraccenten. Persoonlijk vind ik ook deze sfeer erg aangenaam. De verschillende kleuraccenten, kaarsen en planten aan het plafond geven het een cleane en aangename uitstraling.
Je hebt nu beneden meer zitplaatsen dan voorheen. Je kunt er ook voor kiezen om naar boven te gaan, daar is het qua indeling vrijwel hetzelfde gebleven. Ruim genoeg plekken, met een uitzicht op de Waalkade.

De Firma

Brunchen en lunchen

Nog steeds kun je bij de Firma terecht voor het diner, echter bieden zij nu ook een brunch en lunch aan. De gerechten zijn zo samengesteld dat je ze gemakkelijk kunt delen. Mocht je hier nou niet zo van houden, kun je ze natuurlijk ook gewoon voor jezelf houden. Voor de brunch heb je keuze uit bijvoorbeeld avocado on toast, pancakes met maple syrup en Turkse yoghurt met vers fruit. Als lunch kun je kiezen voor verschillende soorten broodjes, zoals bijvoorbeeld Po’ boy met garnalen, Rachel sandwich met pastrami of BBQ tempeh sandwich.. Eieren bereid op verschillende manieren, zoals scrambled, eggs benedict of met gefrituurde crispy groenten. Daarnaast staan er ook nog salades, gefrituurde hapjes, zoetigheid en borrelhapjes op de kaart.

De Firma

De Firma

De Firma

De Firma

High tea

Niet alleen de lunch en brunch zijn nieuw op de kaart, een uitgebreide high tea kan natuurlijk ook niet ontbreken. De manier waarop de high tea wordt opgediend past perfect bij het interieur.. Blauwe bordjes, goud gekleurd bestek en een witte etagère.  De inhoud van de high tea is erg wisselend, maar bestaat over het algemeen uit verschillende soorten sandwiches en zoetigheden.
Wij kregen sandwiches met o.a. kaas, gerookte zalm en pastrami. Daarbij fudge, een scone met rozijnen en ieder twee cakejes met maandzaad en lavendel. Natuurlijk krijg je hier onbeperkt thee bij. Een prima high tea als je het mij vraagt! Tip! Via Groupon kun je voor de helft van de prijs een high tea bestellen.

De firma is te vinden aan de Lage markt 47 in Nijmegen. Mocht je benieuwd zijn naar de rest van de menukaart, die vind je hier.

Prijs: €€
Personeel: 7,5
Sfeer: 8
Eten: 7

6 thoughts on “Hotspot Nijmegen: High tea bij de Firma

  1. Oh wat een geweldig interieur! Dat lichte met die mooie blauw- en groentinten vind ik echt prachtig. De kaart klinkt overigens ook supergoed, vooral al die lekkere hartige dingen. Gefrituurde crispy groenten, het water loopt me in de mond, haha! Malou x

  2. O wow, ik wil daar wonen! Die blauwe tegeltjes en gewoon het hele interieur, daar word je toch meteen vrolijk van?! En pff, die high tea ziet er ook al zo goed uit! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *