Hotspot Nijmegen: High tea bij Sid en Liv

Iedere stad biedt meerdere plekken aan voor een high tea.. Het kan lastig zijn om daar de leukste plekjes tussen te vinden. In Nijmegen behoort Sid en Liv tot één van de leukste plekken voor een high tea!

Sid en Liv

Sid en Liv

Over Sid en Liv

Sid en Liv vind je in het centrum van Nijmegen en is al jaren een plek waar wij beiden graag komen. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en high tea.. En sinds een tijdje ook voor een heerlijk diner, iedere donderdag, vrijdag en zaterdag! Mocht het lekker weer zijn en je hebt geen zin om binnen te zitten? Sid en Liv heeft een hele fijne en gezellige achtertuin. Daarnaast bieden zij picknickmanden aan, die je mee kunt nemen naar één van de mooie plekjes in Nijmegen zoals het Waalstrandje.

Je kunt niet alleen eten bij Sid en Liv.. Als je binnenkomt kom je direct terecht in een hoekje met de leukste hebbedingetjes. Van leuke stationary spulletjes, tot lampjes en cadeautjes. Een groot deel van de spullen in de ruimte zelf zijn ook te koop. Denk hierbij aan het bestek,  de lampen en afbeeldingen aan de muur.

Sid en Liv

Het personeel

Niet alleen de leuke inrichting en alle hebbedingetjes zorgen ervoor dat je je thuis voelt bij Sid en Liv. De eigenaren en het personeel hebben een persoonlijke aanpak, waardoor je je al gauw thuis voelt!

Sid en Liv

High tea

Op de lunch, wat taartjes en drankjes na heb ik nog niet veel geprobeerd bij Sid en Liv.. De high tea was dan ook nieuw voor mij. Als je een high tea wilt doen bij Sid en Liv, is het handig om van te voren even te reserveren. De high tea is namelijk érg geliefd en het is natuurlijk fijn voor het personeel om van te voren te weten met hoe veel mensen je een high tea komt doen. De high tea kost €17,50 per persoon, je wordt dan voor anderhalf uur voorzien van thee en verschillende hapjes.

De tafel wordt erg mooi gedekt met een leuk tafelkleed en een gouden theepot, met bijpassende kopjes. Je krijgt met je tafel één pot thee met een bepaalde smaak. Als deze pot leeg is krijg je weer een nieuwe, waarbij je natuurlijk ook weer een nieuwe smaak kunt kiezen.

Sid en Liv

Sid en Liv

Wij begonnen met de warme en hartige hapjes. Deze keer is dat een flammkuchen met rode gekarameliseerde ui, kaas en sla. Een aparte combinatie die ik zelf niet snel zou maken, maar ontzettend goed in de smaak viel. Daarbij werd ook een soepje geserveerd van geroosterde paprika.

Sid en Liv

Sid en Liv

Bij het zoete gedeelte kwam er een etagère op tafel met allerlei hapjes. Bovenin voor ieder een broodje met makreel, brie en cranberry’s. Vervolgens de welbekende scones van Sid en Liv. Met, zoals het hoort, clotted cream en jam. Daaronder voor ieder een stuk brownie en een stuk cheesecake.

Sid en Liv

Sid en Liv

De inhoud van de high tea wisselt regelmatig, je kunt deze high tea zo meerdere keren doen zonder dat het saai wordt! Mocht je allergieën hebben? Dan wordt daar ontzettend goed rekening mee gehouden. Zelf heb ik een allergie voor avocado en een vriendinnetje houdt niet zo van chocolade, daar was goed aan gedacht.

Sid en Liv is te vinden aan de Van Welderenstraat 95. De openingstijden:
Zo, di & wo: 10.00 – 17.00
Ma: 12.00 – 17.00
Do, vr & za: 10.00 – 22.00

Prijs: €€
Sfeer: 8
Eten: 8
Bediening: 8,5

10 thoughts on “Hotspot Nijmegen: High tea bij Sid en Liv

  1. Oooh het ziet er echt top uit! Vooral nu ik trek heb omdat ik nog moet ontbijten haha. De broodjes trekken bij deze high tea het neeste mijn aandacht, haha. Die zien er heerlijk uit zeg! Helaas is Nijmegen erg ver weg, jammer…

    1. Ja, ze waren ook heel erg lekker! Wat jammer dat je niet in de buurt woont, misschien wel iets om op je lijstje te zetten voor als je ooit en dagje Nijmegen plant? 🙂

  2. Mooie foto’s en het eten ziet er verrukkelijk uit! Ik wil al een lange tijd een high tea doen (of zelf maken en mensen uitnodigen), maar Nijmegen is voor mij net wat te ver!

  3. Oeh wauw. Dit ziet er echt heerlijk en feestelijk uit! <3 Ik vind het zó leuk om hier vaak artikelen te lezen over dingen in de regio Arnhem/Nijmegen. Daar lees je doorgaans niet zo veel over. Keep up the good work. 🙂

  4. Ziet er echt heerlijk uit! Krijg er echt honger van terwijl ik net nog bomvol zat.
    Ben nog nooit in Nijmegen geweest maar staat op het lijstje voor als ik er wel heen ga!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *