Hotspot Nijmegen: De Firma

De Firma

Aan de Waalkade, in een prachtig oud straatje, vind je de Firma. Bij Firma kun je terecht voor een heerlijk diner, bestaande uit kleinere gerechten. Of je komt gezellig langs voor een drankje met vrienden.

De Firma

De Firma

De Firma bevindt zich in een prachtig wit pand, tussen andere herenhuizen in. Als je binnenkomt kom je terecht in een ruimte met een bar, de open koken en een fijn zithoekje. Rechts is een grote trap naar de eerste etage. Dit is een open ruimte, je zit als het ware op één groot balkon. Als je naar beneden kijkt heb je uitzicht op de bar en de zithoek, erg leuk!

Boven is er meer dan genoeg ruimte om te zitten, maar er is nog meer ruimte. Als je vanaf de begane grond naar beneden gaat zijn daar nog meer zitplaatsen. In de zomer is er aan de achterkant van het pand een terras met uitzicht over de waalkade en de waalbrug.

De Firma

De Firma

De sfeer bij de Firma is ontzettend gezellig. Het is een vrij donker pand, maar door de lichtjes, kaarsjes en het stijlvolle interieur toch erg sfeervol! Aangezien het restaurant goed bezocht wordt is de kans groot dat het druk is. Het nadeel hiervan is dat het op de eerste etage warm wordt en het lastig kan zijn om elkaar te verstaan.

De Firma

Genoeg over de sfeer.. Op naar het eten. Zoals ik al aangaf serveert de Firma kleinere gerechten. Het is de bedoeling dat je deze deelt met tafelgenoten, maar je kunt natuurlijk ook zelf wat kleine gerechtjes kiezen. Je kunt beginnen met een borrelgerecht; denk hierbij aan popcorn en pinda met salted caramel en kokosnoot, of risotto bitterballen. Voor de voor-, en hoofdgerechten heb je een koude en een warme kaart. Mijn favoriet van de koude kaart was de Pekingeend, met lauwwarme pannenkoekjes en appel. Als warm gerecht kies je bijvoorbeeld voor de kikkererwtenpannenkoeken of gegrilde witwisfilet. Wat ik zo leuk vind aan de firma is dat alle gerechten heel uniek zijn.

Als je nog een gaatje over hebt dan kun je kiezen voor een dessert. Kies bijvoorbeeld voor een punt sinaasappel chocolade taart (persoonlijke favoriet!) of een snoeppot, huisgemaakte lekkernijen voor bij de koffie.

De Firma

De Firma

Mocht de kaart overweldigend zijn, en kun je niet kiezen.. Dan kun je ook kiezen voor een best of menu. Mijn tafelgenoten en ik hebben hiervoor gekozen. Je krijgt eerst een selectie borrelhapjes, daarna voorgerechtjes en vervolgens een aantal hoofdgerechten, geserveerd met salade en heerlijke frietjes. Als afsluiter krijg je nog een selectie van toetjes. De gerechten vielen bij ons allemaal erg in de smaak, stuk voor stuk uniek en smaakvoll. Daarnaast is het erg leuk om de gerechten te delen, je kunt dan van alles wat proeven. Ik raad je dit menu wel alleen aan als je een grote eter bent of gewoon van veel eten houdt. Na dit menu zit je namelijk heel goed gevuld!

De Firma is te vinden aan de Lage markt 47 in Nijmegen. Ze zijn iedere dag geopend van 17:00 tot 24:00. Ben je op zoek naar een lekker restaurant in het centrum van Nijmegen? En hou je van lekker eten, wat je kunt delen? Dan is dit zeker een hotspot voor jou!

Prijs: €€

Personeel: 8

Sfeer: 7,5

Eten: 8,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *