Hotspot Enschede: Saladebar ETN

In de randstad poppen de saladebars als paddenstoelen uit de grond. Het oosten van het land loopt een beetje achter, máár langzaam aan begint het balletje te rollen.. Zo ook in Enschede, bij saladebar ETN.

ETN saladebar

De locatie

Hoe fijn is het dat je nu ook in Enschede en omgeving een plek hebt waar je terecht kunt voor een heerlijke en gezonde salade? Saladebar ETN zit midden in het centrum van Enschede. Makkelijk bereikbaar én ontzettend handig voor als je na het winkelen een salade af wilt halen, voor ’s avonds. Het pand waar eten zich in bevind is klein en licht. Als je binnenkomt loop je direct tegen de grote bar aan. Op grote borden staan de menukaart weergegeven. Vanuit de vitrine word je aangestaard door de quice en een heerlijke not-so-healthy brownie.

ETN saladebar

ETN saladebar

Eigenaresse

Lotta is de eigenaresse van ETN, een jonge onderneemster die besloot om te gaan voor haar droom. Haar doel is om mensen in Enschede (en omgeving) een lekkere en gezonde maaltijd te bieden, waarbij rekening is gehouden met de omgeving. Nu is duurzaamheid de laatste tijd een groot topic, daar sluit Lotta goed op aan met haar ETN. Ze maakt gebruik van verse en lokale producten. Daarnaast staat ze open voor een praatje en straalt ze van enthousiasme.

ETN saladebar

Salades

Zoals dat bij een saladebar werkt kun jij jouw eigen salade customizen. Er staan verschillende salades op het menu, waar je eventueel nog ingrediënten aan toe kunt voegen. Of begin bij 0.. En stel de gehele salade zelf samen! De salades die op het menu staan, is bijvoorbeeld de Twentse kip salade. Een salade met onder andere gerookte kip, croutons, cherrytomaatjes en yoghurtdressing. Vanaf €6,50 kun je jouw eigen salade samenstellen, voor extra ingrediënten wordt een kleine meerprijs gerekend.

De salades kun je opeten bij ETN zelf, maar je kunt er ook voor kiezen om deze mee te nemen.. Handig voor on the go, of als je geen zin hebt om ’s avonds te koken.

ETN saladebar

Overig aanbod

Naast salades staat er ook soep op de kaart. Dit zijn twee soepen die regelmatig wisselen. Zelf ging ik bijvoorbeeld voor een soep met wortel en pompoen, altijd goed! Heb je zin in iets kleins? Of wil je iets voor bij je soep of salade? Er staat ook een groentequiche, zuurdesembrood met hummus, boerenyoghurt en een brownie op de kaart.

Saladebar ETN vind je aan de Haverstraatpassage 26, in Enschede. De openingstijden:
Zondag en maandag: gesloten
Dinsdag, woensdag, vrijdag: 11.00 – 18.00
Donderdag: 11.00 – 21.00
Zaterdag: 12.00 – 17.00

Prijs: €
Sfeer: 7
Personeel: 8,5
Eten: 7,5

4 thoughts on “Hotspot Enschede: Saladebar ETN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *