Hotspot Eindhoven: De Vooruitgang

Dit zou zomaar eens de mooiste hotspot kunnen zijn waar wij tot nu toe geweest zijn. Van buiten niet zo opvallend, van binnen des te meer! Een fijne sfeer en prachtige inrichting.

De Vooruitgang

De Vooruitgang

De Vooruitgang is te vinden aan de Markt, midden in het centrum van Eindhoven. Bij het voorbijgaan lijkt het misschien op een doodnormaal restaurant.. Maar niets is minder waar! Je komt binnen in een groot pand, waar overal om je heen wel iets moois te zien is. Aan de linkerkant bevindt zich de bar, waarboven de prachtige stellages helemaal tot aan het plafond reiken. Voor de stellages gaan ijzeren trappen omhoog. De benedenverdieping is groot en loopt helemaal door naar achter, waar je tegen de open keuken aanloopt. Daarnaast zijn er boven ook nog plaatsen, waarbij je uitkijkt over de hele benedenverdieping.

De Vooruitgang

De Vooruitgang

De Vooruitgang

Ik kan lang genoeg doorpraten over de inrichting, maar ik denk dat de foto’s al wel een goed beeld geven. De sfeer is erg fijn.. Een lekker muziekje op de achtergrond en veel pratende mensen om je heen.

Tot vijf uur kun je genieten van de dagkaart. Deze bestaat uit een ontbijtkistje, boterhammen, croques en lunchspecials. Bij deze laatste denk je bijvoorbeeld aan een burger, tuna melt of healthy bagel. Na vijf uur kun je bij de Vooruitgang ook terecht voor het diner. Als voorgerecht heb je keuze uit onder andere gamba’s, geroosterde aubergine en carpaccio. Hoofdgerechten lopen uiteen van burgers, tot vegetarische gnocchi met paddenstoelen, zalm en kip van de BBQ. Mocht je na het eten nog even door willen gaan? De Vooruitgang is tot na middernacht geopend, en dus een perfecte plek om nog even (een aantal?) drankjes te doen.

De Vooruitgang

De Vooruitgang

img_0666

Wij kwamen hier voor het diner. Vooraf kozen wij voor wat simpele borrelhapjes om te delen; groentes en broodjes met dip. Helaas duurde het vrij lang voordat dit werd gebracht en kostte het soms ook wat moeite om de bestellingen op te nemen. Er was overvloedig personeel aanwezig, dus dit vonden wij persoonlijk wel jammer.

De Vooruitgang

Ik ging voor een vegetarische curry. Deze stond op de oude menukaart en is helaas niet meer verkrijgbaar, gelukkig zijn er daarvoor in de plaats heerlijke andere gerechten gekomen. De curry werd leuk geserveerd in een pannetje, met daarbij een klein pannetje met rijst. De curry bevatte lekker veel groenten en was goed (pittig!) op smaak. Mijn tafelgenoot ging voor de big burger, een hamburger met onder andere spek en BBQ saus. Volgens hem een prima hamburger, waar niet echt iets op aan te merken was.

De Vooruitgang

De kleine opmerking over het personeel weegt natuurlijk niet op tegen al het andere wat deze hotspot te bieden heeft. Het interieur alleen al is een hele goede reden om eens een bezoekje te brengen aan de Vooruitgang. Daarnaast kun je er lekker eten en is de sfeer erg fijn! Iedere dag openen zij om 10:00. Zondag & maandag geopend tot 01:00, dinsdag t/m donderdag tot 02:00 en vrijdag & zaterdag tot 03:00. Voor meer informatie over deze hotspot neem je een kijkje op de site of Facebook.

Prijs: €€
Eten: 7,5
Sfeer: 9
Bediening: 6

9 thoughts on “Hotspot Eindhoven: De Vooruitgang

  1. Jammer dat het zo lang duurde maar wat een waanzinnig interieur zeg, een pareltje! Het eten ziet er ook fantastisch uit. Goede tip, ben nog nooit in Eindhoven geweest maar het lijkt me erg leuk 🙂

    Liefs,
    Shalane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *