Hotspot Eindhoven: Coffeelab

Coffeelab

Tijdens ons dagje Eindhoven moesten mijn vriend en ik wel een bezoekje brengen aan Coffeelab. Door vrienden die daar studeren werd namelijk verteld dat het de hotspot van Eindhoven is. En tja, dan moet ik er natuurlijk wel geweest zijn!

Coffeelab

Ook al ben ik niet zo dol op koffie, ik kon mezelf prima vermaken bij deze hotspot.  Mocht je ook niet dol zijn op koffie maar ben je eerder een muntthee-troela zoals ik? Dan is dit ook een hotspot voor jou. Er is hier nog zoveel meer te krijgen dan alleen koffie. Naast de   slowdrip-, koude koffie’s, kinderkoffie (opgeklopte melk), heb je ook allerlei soorten thee en andere drankjes. De blaadjes voor verse muntthee kun je zelf knippen in ‘mintstreet’.  Ook voor wat lekkers zit je hier goed. Uit het kleine baklab achter de bar komen zelfgebakken taarten, toast, en worstenbroodjes. Yummy!

IMG_2789

De ambitie van Coffeelab is om Eindhoven internationaal op de koffie-kaart te zetten. Om dit te bereiken worden er regelmatig gast-barista’s van over de hele wereld uitgenodigd om te komen werken in de koffiebar. Zo kunnen deze gast-barista’s hun kennis en ervaring delen. Hoe leuk is dit?! 

Nog een leuk feitje over deze hotspot.. Coffeelab doet aan zogenaamde uitgestelde koffie (café sospeso). Dit bekent dat iemand van tevoren een kop koffie koopt voor iemand die het niet kan betalen. Deze persoon kan later op de dag vragen of er een uitgestelde koffie beschikbaar is. Ook zijn er plannen voor mobiele koffie waar het troost kan bieden, bijvoorbeeld bij een brand of ander incident. Deze zogeheten ‘coffee-angels’ schenken gratis koffie uit een warme-dranken-rugzak. Ik vind het echt top dat Coffeelab zich hier zo mee bezig houdt!

Coffeelab

Overal, maar dan ook overal waar je zit of kijkt word je omringd door planten. Love it! Zo vind je bij deze hotspot ook leuke gezelschapsspelletjes, zoals schaken. Check ook die gitaar rechts van de foto, zo leuk! Lianne Bongers, ontwerpster van Studio Lime is verantwoordelijk voor het interieur. Alle losse interieur- elementen zijn te koop, daar hou ik van!

Coffeelab

Volg Coffeelab vooral via Facebook om op de hoogte te blijven. Ze zijn heel makkelijk te vinden, je vindt deze hotspot  op het Stationsplein nummer 17. Letterlijk een paar meter van het station af, niet te missen! Gelukkig kun je er ook alle dagen van de week terecht.

Ma-Do:
7:00 – 18:30
Vr:
7:00 – 21:00
Za:
9:00 – 18:30
Zo:
10:00 – 18:30

Prijs: €
Bediening: 8
Eten: 7
Sfeer: 9

 

6 thoughts on “Hotspot Eindhoven: Coffeelab

  1. Coffeelab is zo’n leuk plekje! Kom er altijd graag en zou het liefst heel het service meenemen, zo mooi 🙂 Leuk van die kleine goede doelen, wist niet dat ze dat deden!

    1. Het service is inderdaad te leuk! Van de goede doelen wist ik ook helemaal niet! Ik raakte laatst aan de praat met iemand die daar werkt. Wel echt ontzettend tof van ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *