Hotspot Eindhoven: Van Abbemuseum

IMG_1399

Heb je een dagje shoppen in Eindhoven op de planning staan? Maak dan ook zeker wat tijd vrij om een bezoekje te brengen aan het Van Abbemuseum.

IMG_1357 (2)

Een bezoek brengen aan het Van Abbemuseum stond al een tijdje op mijn lijst. Nadat ik op Eindhoven Centraal Station zo’n 10 minuten in de bus had gezeten stapte ik voor het museum uit. Wat mij meteen opviel was dat het museum veel ruimer en lichter was dan ik had gedacht. Het Van Abbemuseum is een van de belangrijkste musea voor moderne en hedendaagse kunst in Europa. Ik was erg benieuwd of het zou voldoen aan mijn verwachtingen

IMG_1381

In de tentoonstelling De collectie nu worden kunstwerken, documentatie en archiefmateriaal samengebracht rondom specifieke thema’s die de kunstwerken verbinden met de maatschappelijke context waarin ze werden gemaakt en getoond. Vijf verdiepingen zijn gevuld met werken uit de collectie; van een Picasso uit 1909 tot de meest recente werken.  Naast aandacht voor de kunst uit de vorige eeuw is een belangrijk deel gewijd aan kunst vanaf 1989, en recente aankopen die niet eerder zijn getoond.

Wat ik zo leuk vind aan het museum is dat ze vaak activiteiten organiseren, of dat er speciale gasten komen. Zo organiseren ze op 4 september een rondleiding door het museum in gebarentaal en een rondleiding voor blinde en slechtziende. Ik vind het heel goed dat hier aandacht aan wordt besteed.

Ook erg leuk; het Van Abbemuseum biedt drie soorten rondleidingen. Zo heb je een kunstrondleiding langs de collectie, een rondleiding door de tijdelijke tentoonstelling en een architectuurrondleiding. Een rondleiding reserveer je twee weken van te voren. Ook kun je elke dag een gratis mini-rondleiding volgen.

Daarnaast kun je in het museum ook heerlijk lunchen in het museumcafé . Het museumcafé ,met terras, ligt aan de achterkant van het museum.

IMG_1370 (2)

IMG_1386

Het Van Abbemuseum vind je aan de Bilderdijklaan nummer 10. Voor de entree betaal je € 12,- p.p. Ben je onder de 18 of heb je een CJP kaart? Dan betaal je € 6,- p.p. Voor dat geld is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het museum.

 

One thought on “Hotspot Eindhoven: Van Abbemuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *