Hotspot Edinburgh: Sugardaddy’s

SugardaddysSugar daddy’s is een glutenvrije bakkerij die zich net iets buiten het centrum van Edinburgh bevindt. Het eerste idee wat ik had bij een glutenvrije bakkerij was droge en niet echt originele cakes. Sugar daddy’s heeft het tegendeel bewezen, je kunt hier onder andere terecht voor red velvet cupcakes en espresso brownies.

Sugardaddys

Het eerste waardoor deze bakkerij mij opviel, was de naam: origineel en treffend. De bakkerij bevindt zich in een klein pand met mintgroene gevel. De naam staat groots weergegeven boven het raam, niet te missen dus.

Sugardaddys

Bij binnenkomst loop je direct tegen de kleurrijke bar aan, met aansluitend een vitrine vol met cupcakes, brownies en muffins. Alle gebakjes zijn glutenvrij en bij elke soort staat een kaartje waarop vermeldt staat met welke allergieën er rekening is gehouden. Heb je een noten, ei, soja of lactose allergie of ben je vegan? Dan kun je hier ook prima terecht!

Sugardaddys

Sugardaddys

Naast verschillende gebakjes kun je hier ook lekkere koffie bestellen of een taart laten maken voor jouw verjaardag. Het is bedoeld om allemaal to-go mee te nemen, maar in de kleine bakkerij zijn ook enkele zitplaatsen beschikbaar.

Sugardaddys

Sugardaddy's 6

Sugardaddys

Het aanbod loopt van red velvet en cookie dough cupcakes tot aan peanutbutter bars en espresso brownies. Zelf heb ik geen allergie maar ik besloot er toch een paar uit te proberen zodat ik een goede review kon schrijven over deze hotspot. Ik koos voor de cookie dough en red velvet cupcakes en de espresso brownie. Naast dat ze er erg leuk uitzien, smaken ze heerlijk! Doordat er bij de bereiding verschillende ingrediënten weg worden gelaten, vanwege de allergieën, zou de cake bijvoorbeeld droger kunnen zijn. Dit is zeker niet aan de orde, als ik niet had geweten dat het glutenvrije of lactosevrije cupcakes waren dan had ik het waarschijnlijk niet eens gemerkt.

Sugardaddy’s  is te vinden op 5 Rodney street in Edinburgh. Maandag en dinsdag zijn ze gesloten, voor de rest van de dagen openen ze om 11:00 tot 17:30. Op zondag sluiten ze iets eerder, namelijk om 16:00.

10 thoughts on “Hotspot Edinburgh: Sugardaddy’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *