Hotspot Bergen: blooming beach

Denk je bij een strandpaviljoen nog steeds aan een bruine strandtent met alleen friet op het menu? Dan ken je blooming beach in Bergen nog niet!

Het strandpaviljoen

blooming beach is een strandpaviljoen, die te vinden is aan het strand van Bergen. Het maakt onderdeel uit van het blooming hotel, dat iets verderop in Bergen te vinden is. De inrichting van het strandpaviljoen is niet anders te omschrijven dan beachy. Een volledig witte strandtent met blauwe kleuraccenten. Aan het plafond zie je prachtige stalen zeefiguren, die de ruimte net iets extra’s geven.

Het personeel

Bij binnenkomst is het net alsof je ergens binnenkomt waar je al meerdere keren bent geweest. Het lieve personeel ontvangt je met een grote glimlach op hun gezicht.

Lunch

De menukaart van blooming is smaakvol en uniek, niet iets wat je over het algemeen verwacht bij een strandpaviljoen. Vanaf 12 uur kun je bij blooming terecht voor de lunch. Je hebt keuze uit verschillende gerechten, voor ieder wat wils. Er wordt meegegaan met de trends in foodie-land.. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende soorten bowls, zoals een acaï bowl, poké bowl en burrito bowl. Mocht je iets meer van de klassiekers zijn, die zijn er ook! Kroketten op brood bijvoorbeeld, of een Schotse Hooglandburger. Daarnaast zijn er verschillende sapjes verkrijgbaar en is er genoeg keuze uit verschillende soorten toast.

blooming beach

Diner

De kaart met gerechten is compact, dit zegt echter niet dat het maken van de keuze makkelijker is. Alle gerechten op de kaart zijn smaakvol en fijn gecombineerd. Natuurlijk hebben wij uitgebreid kunnen proeven, dus wij kunnen het weten. Als voorgerecht kies je bijvoorbeeld voor een salade met falafel, millefeuille van zalm of een bloemkool soepje.

Qua hoofdgerechten zou ik persoonlijk geen winnaar kunnen kiezen. Portebello met geitenkaas (uiteraard uit de omgeving), een heerlijke curry en lamsbrochette zorgen er bij mij voor dat het water me in de mond loopt. Zin in een échte beach classic? Kipsaté, een Schotse Hooglandburger en gebakken slibtong zijn ook te vinden op het menu.

Wine and snacks

Niks beter dan met een wijntje in de zon zitten, op het strand. blooming heeft een ruim assortiment aan fijne wijnen. Ben je een witte wijn liefhebber? De Wairau river is een Sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland en is een persoonlijke favoriet! En bij een lekker drankje, of dat nou een wijntje is of frisdrank, hoort natuurlijk ook een hapje! Libanese broodjes met hummus en labneh, groentesticks, bitterballen en oesters zijn een kleine greep uit het assortiment.

blooming beach

Mocht je ergens allergisch voor zijn? Op de kaart staat bij ieder gerecht aangegeven welke allergenen er in zitten. Is er dan nog een bepaald ingrediënt waar je echt niet tegen kan? Het personeel is ruimdenkend en helpt graag mee met het zoeken van een oplossing.

blooming beach is te vinden aan de Parkweg 37, in Bergen. Mocht je benieuwd zijn naar de menukaart, die vind je hier. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook nog een kijkje nemen op hun website.

Prijs: €€
Bediening: 8
Eten: 9
Sfeer: 8,5

4 thoughts on “Hotspot Bergen: blooming beach

  1. Ik houd van Bergen! Heerlijke plaats lekker dicht bij het strand. Jaren geleden in het Blooming Hotel geslapen (met een kortingsactie, want zonder is het best duur ;)) en woaaa, die bedden en eigenlijk gewoon het hele hotel. Zo fijn! Dit ziet er ook echt heerlijk uit. Maar weer eens een dagje Bergen plannen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *