Hotspot Arnhem: Bij Luthers

Bij Luthers vind je in het centrum van Arnhem. Je kunt hier voor een fijne prijs genieten van smaakvolle en goed op elkaar afgestemde gerechten.

Bij Luthers

Locatie en interieur

Bij Luthers ligt in een kleine straat achter de Korenmarkt in Arnhem. Het is geen straatje dat je zo maar even inloopt als je in het centrum bent. Maar als je van het bestaan van Bij Luthers af weet, dan is dat reden genoeg om wél even deze straat in te lopen. Aan de straat vind je een afgeschermd terras, waar je eerst overheen loopt voordat je bij het restaurant zelf komt. Er zijn meer dan genoeg zitplaatsen om in de zomer te genieten van het zonnetje en een lekker drankje!
Het interieur binnen is donker en doet café-achtig aan, maar straalt door de mooie bar ook veel klasse uit. Naast de bar vind je een open keuken, waar je precies kunt zien hoe jouw eten wordt bereid.

Bij Luthers

Bij Luthers

Personeel

Arno is de eigenaar van Bij Luthers, een jonge ondernemer met de nodige ervaring in de horeca. Alle gasten worden vriendelijk en op een persoonlijke manier benaderd. Het personeel in de keuken heeft ook duidelijk verstand van zaken. Dat merk je wel aan de presentatie van het eten en de smaakcombinaties.

Diner

Vanaf 16:00 kun je bij Bij Luthers terecht voor het diner. De dinerkaart is compact en bestaat per gang uit ongeveer vier gerechten, gericht op vlees en vis. Het vlees wordt aangeleverd door De groene weg, een biologische slager uit Arnhem. Mocht je vegetarisch zijn of andere dieetwensen hebben, is het overigens geen enkel probleem om dit aan te laten passen.

Je kunt ervoor kiezen om zelf à la carte te kiezen, of je gaat voor het chef’s menu. Hierbij heb je keuze uit 3, 4 of 5 gerechten. Wij gingen voor het chef’s menu bestaande uit 4 gangen. De prijzen van Bij Luthers zijn heel gemoedelijk, voor een hoofdgerecht betaal je bijvoorbeeld €12,50 en voor voorgerechten en desserts rond de €6,-.

Bij Luthers

Bij Luthers

Bij Luthers

De gerechten lijken in eerste instantie misschien standaard, maar de bereidingswijze en opdiening maken het een stuk minder standaard.. Wij begonnen met een romige aspergesoep, met stukjes asperge en aardappel. Als voorgerecht werd er een carpaccio opgediend, precies zoals het hoort te zijn. Met daarbij Graved lachs, ook wel in de grond begraven zalm genoemd. Het is zalm op een Scandinavische manier bereidt, gemarineerd met o.a. zout en suiker en opgediend met mosterd dille mayonaise en little gem.

Bij Luthers

Bij Luthers

Bij Luthers

Het hoofdgerecht bestond uit gegrilde longhaas met ratatouille, roseval aardappelen en zwarte peper jus. Mals vlees, fijn gecombineerd met de ratatouille en goed op smaak gebracht met de jus. Daarnaast kregen wij de spaghetti vongole, met onder andere ansjovis, olijven, parmezaan en rode peper.
Als dessert mango mousse met gemarineerde mango, kokos ijs en pistache. Hemels! De zoete mango wordt perfect gecombineerd met de zachte kokossmaak.

Bij Luthers

Ben je dus op zoek naar een goed restaurant in Arnhem, waar je voor een fijne prijs kunt genieten van heerlijke gerechten? Dan is Bij Luthers zeker een bezoekje waard. Ze zijn te vinden aan de Luthersestraat 7 in Arnhem. Op zondag na iedere dag geopend van 16:00 – 01:00. Benieuwd naar de hele menukaart? Die vind je hier.

Prijs: €
Personeel: 8,5
Eten: 9
Sfeer: 7

3 thoughts on “Hotspot Arnhem: Bij Luthers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *