Food: What I ate in March

Het is weer tijd voor Roos om te laten zien wat ze allemaal at afgelopen maand. Afgelopen maand stond voornamelijk in het teken van héél veel etentjes!

What I ate in March

We beginnen de maand met een lunch bij Van Buren. Dit is een café in Nijmegen, waar je niet alleen terecht kunt voor drankjes maar waar je ook de hele dag door kunt eten. Sinds kort hebben zij ook een healthy kaart waar veel verschillende gezonde recepten op staan. Dan ben je bij mij aan het goede adres! Er was een ruime keuze, uit o.a. havermoutwafels met zalm, speltbrood en een salade met zeewier en makreel. Ik ging voor de gegrilde kip en kastanje, geserveerd met gekonfijte groente en spinazie. Het was een prima lunch én de prijzen bij Van Buren zijn altijd erg goed te doen. Aanrader!

What I ate in March

Volgens mij komt er ieder What I ate artikel wel een vergelijkbare foto voorbij. Ik ontbeet weer eens magere kwark met havermout, frambozen en blauwe bessen.

What I ate in March

Twee boterhammen met 2 gebakken eieren, champignons en kiemen.

What I ate in March

De Yoghurt Barn opende in Nijmegen! Een tijdje na de opening ging ik er met vriendinnen heen om te ontbijten. Ik ging voor de barn breakfast! Deze kunnen je overigens ook winnen op onze website  of onze Facebook.

What I ate in March

Mijn fávoriete ontbijtje! Dit keer iets anders dan normaal, namelijk met cacao en pindapasta. Een betere manier om je dag te beginnen is er bijna niet…

What I ate in March

Alhoewel.. Dit ontbijtje bij de Yoghurt Barn was nóg beter! Samen met een aantal bloggers genoot ik van een uitgebreid ontbijt bij de Yoghurt Barn in Nijmegen. Georganiseerd door Healthinut.

What I ate in March

What I ate in March

We genoten van verschillende soorten yoghurt, broodjes, sapjes, carrotcake en de heerlijke gebakjes van SharpSharp. De rechter op de foto was mijn persoonlijke favoriet, nét een Snicker!

What I ate in March

Midden maart ging ik met mijn vriendinnen tapas eten in Nijmegen. Restaurant de Ontmoeting is een glutenvrij tapasrestaurant dat goed bekend staat in Nijmegen. Wij gingen met z’n achten voor de tapasproeverij, waarbij je voor €17,50 15 hapjes p.p. zou krijgen. Echter was het wel zo gerekend dat bijvoorbeeld de champignons die op de foto staan gedeeld moesten worden met 3 of 4 personen. Niet écht 15 hapjes p.p. dus.. Een aantal dingen waren lekker, maar over het algemeen was het de slechtste tapas die ik ooit heb gegeten. Ben je op zoek naar goede tapas in Nijmegen, dan raad ik je het Zusje aan.

What I ate in March

Een ontbijtje van magere kwark, granola van de yoghurt barn en honing.

What I ate in March

Met een vriend ging ik lunchen bij de Blonde Pater, ook in Nijmegen. Ik ging voor een Oosterse salade met o.a. garnaaltjes, zongedroogde tomaatjes en taugé.

What I ate in March

Ik ben niet zo’n ijs eter, doe mij maar chocola en snoep.. Maar voor Ben & Jerry’s af en toe maak ik héél graag een uitzondering.

What I ate in March

Samen met een vriendin at ik ’s avonds bij Sid en Liv in Nijmegen. Het diner heet daar Vänner en je hebt dan keuze uit een aantal fijne gerechten voor een goede prijs. Vooraf ging ik voor de flammkuchen met o.a. kaas en rode ui.

What I ate in March

Voor het hoofdgerecht gingen wij beiden voor skreifilet met garnaal, parmezaansaus, wortel en knolselderij. Heerlijk!

What I ate in March

Twee dagen daarna ging ik weer uit eten. Dit keer voor de verjaardag van mijn oma die 85 jaar werd. Zij wonen in een dorp in de achterhoek. Daar gingen we uit eten, bij restaurant Brût. Als hoofdgerecht ging ik voor de kabeljauw, ik hou van witvis!

What I ate in March

Het nagerecht was een heel vullend grand dessert met onder andere appeltaart, frambozen ijs met bastogne en cheesecake.

What I ate in March

De volgende dag ging ik voor een goed ontbijtje van een gekookt ei, champignons en tomaatjes.

What I ate in March

What I ate in March

Afgelopen maand heb ik drie keer bij Credible gegeten.  Alle drie de keren ging ik voor de pompoensalade met spinazie, feta en walnoten. Ik ben helemaal geen moeilijke eter en probeer graag verschillende dingen uit. Maar deze salade vond ik zó goed!

What I ate in March

Thuis maakte ik als lunch Marokkaanse wokgroenten met champignons, alfalfa en tonijn.

What I ate in March

Ik sluit af met één van mijn favoriete simpele receptjes, mugcake met cacao. Benieuwd naar het recept? Die vind je hier! 

4 thoughts on “Food: What I ate in March

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *