Food: What I ate in January

Januari, de maand van goede voornemens.. Gezond eten en sporten worden daarbij meestal genoemd. Roos besloot om dit jaar maar eens niet aan gezonde voornemens te doen en laat zien wat zij afgelopen maand at!

What I ate in Januari

De maand beginnen we goed met een lunch bij Robbies, in Den Bosch. Ik ging voor een baguette met geitenkaas. Ik ben dol op geitenkaas, dus als er een gerecht met geitenkaas op de kaart staat is de kans groot dat ik daarvoor ga!

What I ate in Januari

Ben je van plan om te borrelen bij Credible in Nijmegen? En wil je daar iets lekkers bij eten? Zelf ga ik altijd voor de vegetable sticks, maar deze Cheesy stuffed garlic bread is ook hemels!

What I ate in Januari

What I ate in Januari

What I ate in Januari

Aangezien ik vrij vaak uit eten ga, valt het misschien niet zo op.. Maar ik ben ontzettend grote fan van gezond eten. Ik studeer natuurlijk ook niet voor niets Voeding & Diëtetiek. Ik geniet ontzettend van uit eten gaan. Maar kan ook ontzettend genieten van drie simpele crackers met hummus, magere kwark met muesli of zoete aardappel met groente en geitenkaas.

What I ate in Januari

Een keer in de week kook ik op school. Deze les gingen we aan de slag met lactosevrije recepten. Samen met mijn groepje maakte ik boekweit pannenkoeken met havermelk en cacao.

What I ate in Januari

Ik ging op bezoek bij een van mijn favoriete hotspots in Arnhem, Lola’s. Zij hebben namelijk sinds kort nieuwe macarons en daar schreef ik een artikel over.

What I ate in Januari

What I ate in Januari

Met mijn vriend ging ik uit eten bij DaPizza, een pizzeria in Arnhem. Ik ging voor een funghi pizza, waarbij ik olijven en courgette toevoegde. Helaas was de pizza heel erg nat, was de korst niet knapperig en vond ik de olijven toch wel heel erg groot. Het zou door de groente kunnen komen dat de pizza zo nat was.. Maar als ik pizza bestel ga ik altijd voor pizza met groenten en ik had dit nog nooit eerder gehad. Erg jammer!
Als toetje deelden we Nutella pizza, opgerold pizzadeeg met Nutella erin. Gelukkig maakte het dessert de pizza voor een deel goed, die was namelijk erg lekker!

What I ate in Januari

Om de balans weer een beetje op te maken ontbeet ik de week erop met een speltbroodje, hüttenkäse, cherrytomaatjes, peper en zout.

What I ate in Januari

Voor een samenwerking met Stayokay, was ik twee dagen in Den Haag. Natuurlijk stonden deze twee dagen bijna volledig in het teken van eten. Lunchen deed ik bij Walter benedict, ik ging hier voor de eggs royale.. Twee gepocheerde eieren, zalm en haringkaviaar. Hemels! Deze heerlijke hotspot komt binnenkort op Wanderhabit.

What I ate in Januari

Bij Hop & Stork maakten wij een tussenstop voor thee en koffie met heerlijke chocolaatjes. Ik ging voor de proeverij met gedroogd fruit, noten en chocola. Mijn tafelgenoot ging voor verschillende soorten breek chocolade. Ben je een chocoholic en in Den Haag? Dan móet je hier echt een proeverijtje nemen.

What I ate in Januari

Wauw, dit vind ik nog eens een heerlijke definitie van een borrelplankje! Niks mis met kaasjes, een bitterbal en worstjes natuurlijk. Maar dit is toch echt meer mijn soort borrelplankje. Dumplings, edamame boontjes en krabkoekjes, bij Club Vers.

What I ate in JanuariAfgelopen maand probeerde ik voor het eerst cloud bread. Ontzettend lekker en ook erg makkelijk om te maken! Je hebt alleen ei, hüttenkäse, bakpoeder en eventueel lekkere kruiden nodig.

What I ate in Januari

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat het afgelopen maand ook Nationale pindakaasdag was! Daar moest ik als pindakaas lover natuurlijk gebruik van maken. Ik ging voor een speltcracker met 100% pindakaas van Albert Heijn, samen met Calvé mijn favoriet.

What I ate in Januari

Bijkletsen en lunchen met een vriendinnetje bij Credible, alweer! Wij gingen beiden voor Turks platbrood met kip.

What I ate in Januari

Ik ben niet zo heel goed in gerechten kiezen van de menukaart als ik ergens ga eten. Ik lust bijna alles en wil het liefst alles proberen. Samen met blogger Bo ging ik lunchen bij de Bruijn, in Nijmegen. We deelden samen een plateautje met allerlei lekkers. Ideaal als je, net zoals ik, niet zo goed kunt kiezen.

What I ate in Januari

Samen met mijn moeder maakt ik dadel-noten-rozijnenballetjes. Wat is dit een ontzettende lekkere snack als je zin hebt in iets zoets! Een deel rolden we door cacao, het andere deel door geraspte kokos.

What I ate in Januari

Na een aantal hectische tentamendagen was het hoog tijd om onszelf te verwennen. Met drie vriendinnetjes genoot ik van een heerlijke high tea bij Sid en Liv.  Een hotspot waar ik al jaren graag kom.. Gek genoeg had ik de high tea nog nooit geprobeerd, maar die viel ontzettend goed in de smaak! Er komt natuurlijk een artikel aan over deze high tea.

What I ate in Januari

Over de beste hotspots in het Oosten van het land is veel minder bekend dan de randstad. Hoog tijd om ook eens andere steden te bezoeken! Samen met een vriendinnetje bracht ik een bezoekje aan Enschede. Ik ging voor een heerlijke salade bij Stoet.

What I ate in Januari

’s Avonds aten wij bij hotspot Emma’s, in Hengelo. Als er risotto op de kaart staat is de kans heel groot dat ik dat neem.. Dus dat deed ik die avond natuurlijk ook!

Aangezien ik steeds een deel van wat ik eet niet kan laten zien in mijn What I ate artikelen.. Hebben wij besloten om een keer in de twee weken op zondag een What I ate te plaatsen.

7 thoughts on “Food: What I ate in January

  1. Ohhh ik krijg hier zo’n honger van! Wat lijkt dat me een heerlijk borrelplankje zeg, met die edamame boontjes (gek op die dingen). Wat heb je sowieso heerlijk gegeten deze maand, niet veel vaker dit soort posts doen want ik wil overal heen! Malou x

    1. Jaaa, ik ben ook groot fan van edamame boontjes! Oh oeps, ik was net van plan om er een wekelijks iets van te maken, zodat ik wat meer kan laten zien van wat ik eet. Omdat het nu maar een keer per maand was moet ik namelijk best wel wat weglaten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *