Food: What I ate in December

December staat voor de meeste mensen in het teken van lekker én veel eten. Pepernoten met sinterklaas en uitgebreide diners met kerst. Roos laat jou zien wat zij afgelopen maand allemaal at.

December is altijd een maand van heel veel eten, daarom begon ik deze maand nog gezond met mango en minneola.

Mijn ontdekking van deze maand; gebakken appeltjes in kaneel en rozijntjes. Nog nooit geprobeerd? Zeker even doen, het is zó makkelijk en lekker.

Op een zondag genoot ik met een vriendin samen van een hele uitgebreide brunch, bij Urban chef. Taartjes, quiche, broodjes, vleesjes.. Zo lekker!

Healthy takeaway van Suburbanchef in Arnhem. Ik heb niet altijd zin om te koken, maar er zijn zo weinig plaatsen waar je gezonde takeaway kunt halen. Bij deze hotspot kan het gelukkig! Ik koos voor couscous, gegrilde groentes en salade met witte kaas.

Wij vieren thuis ieder jaar sinterklaas, daar horen natuurlijk ook pepernoten bij.

En ik lunchte weer met heerlijke wokgroentes, champignons en twee gekookte eieren.

Ik lunchte bij Fingerz, hier kun je genieten van meerdere kleine hapjes. Hier zie je een deel van de hapjes, ik deelde er acht met mijn tafelgenoot. 

Als ik in Arnhem ben ga ik regelmatig langs MAMS , een van mijn favoriete koffietentjes in Arnhem. Ik ging voor een stroopwafel latte.

What I ate in December

Voor de website maakte ik een heerlijke gevulde aubergine, met o.a. couscous, magere yoghurt en tomaatjes.

Samen met mijn vriendinnetjes vierde ik sinterklaas en kerst. Aangezien wij allemaal Voeding & Diëtetiek studenten zijn stond de hele tafel vol met de lekkerste hapjes. Ik maakte onder andere rocky road met pepernoten en schuimpjes. Mocht je voor volgend jaar sinterklaas alvast een recept zoeken? Zoek niet langer!

Met blogger Bo genoot ik van een lekkere lunch bij Credible! Ik ging voor duckhunt salade met papadum, Bo ging voor een hartige wafel met geitenkaas en rucola.

Ik ben gek op de bloemkool pizzabodems van Magioni. Afgelopen maand at ik ze zelfs wel 3 keer. Ik at onder andere deze bodem met kruidenhumus, champignons, oranje paprika, kappertjes, geitenkaas en ansjovis. Klinkt gek, maar is erg lekker!

Voor kerst met al het heerlijke eten nog even genieten van gezond en lekker eten. Magere vanille kwark met verse framboosjes.

Kerstavond had ik een kerstdiner bij mijn schoonfamilie. Het voorgerecht was bruschetta en als hoofdgerecht lamsvlees met verschillende soorten groenten. Mijn vriend en ik verzorgden het nagerecht. Ik maakte deze blondie, die later nog in grote stukken gesneden werd. Hij viel ontzettend goed  in de smaak, dus deze ga ik zeker vaker maken.

Eerste kerstdag genoot ik van een kerstdiner bij mij thuis, met mijn familie. Als voorgerecht hadden we soep en carpaccio. Het hoofdgerecht was kabeljauwhaasjes met botersaus, kalkoenfilet, deze salade met vijgen, mozzarella en parmaham en daarnaast nog aardappelwedges.

Het nagerecht was monchoutaart in een glas. Monchou, slagroom, bastogne en verse aardbeien.

Tweede kerstdag staat ieder jaar in het teken van mijn moeders verjaardag. Dit jaar met o.a. de red velvet taart van Hema, echt een plaatje! De smaak was erg lekker, maar ik moet eerlijk toegeven dat dit niet de beste red velvet was die ik tot nu toe heb gehad. Ik vond hem toch wel iets te zoet.

Een fijne jaarwisseling en hopelijk zien we jou volgend jaar ook weer op Wanderhabit!

8 thoughts on “Food: What I ate in December

    1. O goed idee om het op te warmen in de magnetron! Ik kook ze altijd in een pannetje met water en kaneel, maar voor als ik wat minder tijd heb is het in de magnetron net zo makkelijk 🙂

  1. Ik kan gewoon niet bepalen wat nou de lekkerst uitziende foto is. Allemaal stuk voor stuk zien ze er zo lekker uit. Ik zou graag een keer een hele maand met je willen mee proeven, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *