Food: 3 (makkelijke) party snacks

Party snacks

Voorbereidingen voor feestjes kunnen een hoop stress met zich meebrengen. Welke hapjes ga je bijvoorbeeld serveren? Je hebt vast nog genoeg voorbereidingen te doen en wilt niet te lang in de keuken staan.. Wij hebben drie makkelijke, maar heerlijke recepten voor jou op een rijtje gezet!

Party snacks

Hapjes op een stokje

Een echte klassieker, waarmee je eigenlijk altijd wel goed zit! Naast alle chips op tafel is het lekker om voor de afwisseling ook wat gezondere hapjes te hebben. Ik ging voor (galia)meloen met parmaham. Met daarnaast cherrytomaatjes, basilicum en mozzarella. Allee ingrediënten aan een tandenstoker of satéprikker rijgen, en klaar ben je!

Party snacks

Chips en dips

Nog een party snack die de meeste gasten wel zullen waarderen.. Ga voor naturel tortilla chips met verschillende soorten dip. Ik maakte een mix van Philadelphia en chili saus en daarnaast guacamole. Mijn recept hiervoor:

Benodigdheden:
 • 2,5 avocado
 • Halve limoen
 • Kwart rode ui
 • Zeezout
Hoe maak je dit?

Het maken is heel simpel! Je prakt de avocado in een kommetje tot een zachte mix. Het is geen probleem als er nog wat stukjes avocado tussen zitten. Vervolgens ga je de rode ui in kleine stukjes snijden, deze meng je door de avocado. Pers een halve limoen uit over het avocado en ui mengsel. Om het af te maken nog een snufje zeezout, en klaar is jouw heerlijke guacamole!

Party snacks

Party snacks

Zoete kaneelchips

Reken bij het serveren van deze snack maar op veel vragen hoe je dit hebt gemaakt! Het recept is erg simpel, het resultaat heel erg lekker.

Benodigdheden
 • 2 grote wraps of ongeveer 4  kleine wraps
 • Kaneel
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels kokosolie
Hoe maak je dit?
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Knip de wraps in kleine driehoekjes, ter grote van normale tortilla chips.
 3. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat.
 4. Warm de kokosolie eventjes op in de magnetron of een pannetje, zodat het vloeibaar wordt. Als het vloeibaar is ga je het met een kwastje verdelen over alle driehoekjes, dit hoeft maar aan één kant van de driehoekjes.
 5. Vervolgens verdeel je de lepels met honing, al druppelend, over de driehoekjes.
 6. Om het af te maken strooi je er wat kaneel overheen. Dit mag zoveel zijn als dat jij lekker vindt!
 7. Zet de kaneelchips voor 5-7 minuten in de oven, check ze regelmatig even. Als de tijd om is laat je ze even afkoelen. Daarna zijn ze klaar om geserveerd te worden.

Kortom, drie heerlijke en makkelijke snacks die jij op jouw volgende feestje kunt serveren!

13 thoughts on “Food: 3 (makkelijke) party snacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *