Food: Magioni pizza

Magioni pizza

Steeds vaker verschijnen er recepten voor het maken van een gezonde pizza bodem, gemaakt van ingrediënten als bloemkool of zelfs Griekse yoghurt. Fijn natuurlijk om op een meer verantwoorde manier pizza te kunnen eten, maar na een lange werkdag heb je daar misschien niet altijd de tijd of het geduld voor.

Daar heeft Magioni iets op bedacht, zij maken pizza bodems op basis van bloemkool en rode biet. De bodems bevatten tarwebloem waardoor ze niet glutenvrij zijn. Alsnog bevatten ze een stuk minder calorieën dan een pizzabodem van de pizzeria, of uit de diepvries. Voor mensen die niet zo gek zijn op groente is het een goede manier om ongemerkt groente binnen te krijgen.

De pizzabodems zitten al mooi uitgerold in de verpakking. De bloemkoolvariant voelt stevig aan, de bietenbodem is iets slapper. Het beleggen gaat natuurlijk hetzelfde als bij een normale pizzabodem. De bloemkoolbodem beleg ik met onder andere tomatenpuree, gegrilde groentes, olijven en geitenkaas. Voor de bietenpizza kies ik tomatenpuree, geraspte geitenkaas, champignons, tomaatjes, Italiaanse kruiden en rucola. Persoonlijk hou ik van geitenkaas en veel groentes op mijn pizza. Je kunt hem natuurlijk helemaal beleggen zoals je zelf wilt!

Magioni bloemkool

Eventjes in de oven, en klaar is je pizza! De bloemkoolpizza heeft na het bakken een erg krokante bodem. Mede door de kleur heb je niet het idee dat je een gezondere pizzabodem aan het eten bent. De bloemkool proef je niet goed, alleen als je een stukje rand eet zonder beleg, is er een vleugje bloemkool aanwezig. Deze smaak is neutraal en nagenoeg niet merkbaar, ook geschikt voor mensen die minder fan zijn van groentes dus.

Magioni

De bietenpizza komt iets minder krokant uit de oven. Ook bij deze pizza is de smaak van de biet bijna niet merkbaar, toch geeft het wel iets meer smaak aan de bodem. Persoonlijk ben ik wel een bietenfan, dus ik vind dit een aanrader. Mocht je echt niet van bieten houden, zou ik voor de bloemkoolvariant gaan aangezien die smaak subtieler is.

De pizza met bloemkool bevat 376 kcal per pizzabodem van 180 gram, 70 gram (39%) van de bloemkool pizza bestaat uit bloemkool. De bieten variant bevat ongeveer evenveel (373) kcal per pizzabodem, maar bevat wel wat minder groente. De bietenbodem bestaat voor 23% uit rode bieten.

Magioni pizzabodems zijn voor €3,29 (2 stuks) verkrijgbaar bij verschillende Albert Heijn XL filialen en online te bestellen via Body & Fit shop.

11 thoughts on “Food: Magioni pizza

    1. Nee, dat kan ik me helemaal voorstellen! Ik vind het ook heerlijk om soms zelf pizza te maken met een klassieke bodem. Deze pizzabodems zijn wel heel erg lekker voor de afwisseling, zeker het proberen waard.

  1. Wat een onwijs leuke blog hebben jullie! Ik ontdek ‘m net door de lieve comment van Jessy op mijn blog (zeker een last minute boeken trouwens!) en ga jullie zeker volgen via Bloglovin’ 🙂 En deze pizza… omnomnom!

    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *