Food: Macarons bij Lola’s Arnhem

Lola's macarons

Wie houdt er nou niet van een goede macaron op z’n tijd? Een van onze favorieten in Arnhem, Lola’s, heeft sinds kort nieuwe macarons. Wij namen de proef op de som en testten ze voor jou uit.

Al eerder schreven wij over Lola’s in Arnhem.. Een fijn koffietentje waar je onder andere terecht kunt voor een heerlijke lunch, kopje koffie of uitgebreide high tea. Alle taarten die te proeven zijn bij Lola’s, worden zelf gemaakt door de eigenaresse. Sinds kort worden er bij Lola’s nieuwe macarons verkocht. Deze worden echter niet zelf gemaakt, aangezien daar flink wat tijd in gaat zitten. Met een goed lopende lunchroom en heel wat taarten te bakken, is dat natuurlijk niet helemaal haalbaar. De macarons worden geleverd door een Amsterdamse patisserie, die gespecialiseerd is in macarons en eclairs. Dat is te proeven!

Lola's macarons

De macarons zijn niet te missen als je binnenkomt bij Lola’s. Ze hebben een aparte display, die je meteen ziet bij binnenkomst. Allerlei verschillende kleurtjes en smaken. Van geel en feloranje tot roze en wit met goud.
Ze worden geserveerd bij de high tea. Maar je kunt er ook voor kiezen om er één, of een aantal, bij je koffie te nemen, ze cadeau te geven of voor jezelf mee te nemen naar huis.

Welke smaken zijn er?

Lola's macarons

Lola's macarons

De macaron met de mooiste uitstraling is toch wel de witte, met goud. De macaron smaakt naar champagne, erg smaakvol en zelfs bijna cake-achtig. Roze met wit, is de framboos & yoghurt smaak. Deze macaron is zoet, maar tegelijkertijd ook zacht en subtiel van smaak.

Lola's macarons

Lola's macarons

Natuurlijk kan gezouten karamel niet ontbreken, één van onze persoonlijke favorieten. Je gezouten karamel chocoladereep verwerkt in een macaron.. Het kan bijna niet beter. De roze variant heeft een casissmaak, perfect voor de echte zoetekauw! Vervolgens de paarse variant met een metalic glansje eroverheen.. Deze smaakt naar een mengsel van kers en framboos. De buitenkant is subtiel van smaak, zodra je hem doorbijt proef je het fruitige van de framboos.

Lola's macarons

Lola's macarons

Fan van pistache ijs, of pistache in het algemeen? De groene variant smaakt écht naar pistache. Citroen is de meest aparte variant in het rijtje. Knap hoe de smaak van citroen zo goed verwerkt is in een macaron. Daarnaast is er nog de passievruchtvariant, fruitig maar niet overdreven zoet.

Ben je dus in het centrum van Arnhem en op zoek naar lekkere macarons? De macarons van Lola’s kun je ter plekke op eten, of je kiest ervoor om ze mee naar huis te nemen. Lola’s vind je direct tegenover het station, op het Stationsplein 13.  Om op de hoogte te blijven van nieuwtjes, kun je ze volgen op Facebook.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lola’s. 

7 thoughts on “Food: Macarons bij Lola’s Arnhem

  1. Super goede tip! Zelf woon ik in Arnhem, maar was er nog nooit geweest. Zúlke lekkere macarons! Belangrijker nog, ik heb m’n favoriete plekje in Arnhem gevonden. Het is heel erg knus ingericht en het personeel is onwijs behulpzaam! Nu maar hopen dat ik van de taarten af kan blijven….😋

    1. Ah heel goed om te horen! Het behoort zeker ook tot één van mijn favorieten plekjes in Arnhem. Het personeel is voor mij ook inderdaad een van de redenen waarom ik het daar zo fijn vind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *