Food: Gezonde cheesecake

Wie wilt de dag nou niet beginnen met cheesecake? Met deze variant kun je ontbijten met cheesecake én ben je ook nog eens gezond bezig!

Gezonde cheesecake

Gezond ontbijten hoeft helemaal niet saai te zijn. Ook met een gezonde leefstijl is er méér dan genoeg keuze om je dag mee te beginnen. Toch mag het soms allemaal wel wat spannender en is een beetje afwisseling nooit verkeerd. En zeg nou zelf.. Ontbijten met cheesecake klinkt toch als een droomontbijt?
Er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig en ook het bereiden van de cheesecake neemt niet veel tijd in beslag. Afhankelijk van hoe grote eter je bent, heb je met één cheesecake ontbijt voor 2 à 3 dagen. Mocht je een hele grote cheesecake willen maken, dan kan dat natuurlijk ook en kunnen de ingrediënten verdubbeld worden.

Gezonde cheesecake

Gezonde cheesecake

Benodigdheden

 • Kleine taartvorm, o.a. te koop bij Dille & Kamille
 • Eén Nakd reep naar keuze.. Ik ging voor de cashew cookie variant.
 • 250 gram magere kwark (met een smaakje) naar keuze
 • 3 blaadjes gelatine

Hoe maak je de cheesecake?

 1. Laat de blaadjes gelatine 5 minuten weken in een bakje koud water.
 2. Haal ondertussen de Nakd reep uit de verpakking en rol deze met de deegroller plat.
 3. Verdeel de plat gerolde stukjes van de reep over de bodem van de taartvorm. Aangezien de Nakd reep langwerpig is van vorm is het even passen en meten met de stukjes. Gelukkig zijn ze zacht en makkelijk aan te drukken. Zorg ervoor dat de hele bodem van de taartvorm bedekt is.
 4. Als de gelatine 5 minuten in koud water heeft gelegen, knijp je de blaadjes gelatine uit. Verwarm ze in een steelpannetje, met 5 eetlepels water, totdat de blaadjes zijn opgelost. Let op, dit gaat vrij snel!
 5. Wacht totdat de gelatine op kamertemperatuur is. Giet het vervolgens al roerend bij de magere kwark. Als de gelatine goed verdeeld is door de kwark giet je dit in de taartvorm.
 6. Laat je cheesecake minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
 7. Geniet ervan!

Gezonde cheesecake

Ga je nou aan de slag met deze cheesecake? Met de code WANDERHABIT10 krijg je op de  site van Nakd 10% korting op je eerst volgende bestelling! Alle repen van Nakd zijn veganistisch en bevatten geen gluten, melk of toegevoegde suikers. Ook een perfect tussendoortje dus!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nakd Nederland. Meer weten over samenwerkingen op Wanderhabit? Lees onze disclaimer, bij het kopje ‘About’. 

6 thoughts on “Food: Gezonde cheesecake

 1. Oh wat een heerlijk recept, deze ga ik zeker onthouden. Ik ben sowieso al fan van de Nakd repen, die zijn zo lekker! Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd, maar echt een lekker en gezond tussendoortje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *