Hotspot Utrecht: Ruig

IMG_7003

Op zoek naar een burger hotspot in de buurt van Centraal Station Utrecht? Dan is Ruig absoluut de hotspot waar je naar toe moet!

IMG_6991

Bij Ruig kun je heerlijk op het terras zitten of binnen in een van de twee grote ruimtes. Toen ik er rond een uur of 5 aankwam was het nog rustig en had ik alle ruimte om een plekje uit te zoeken. Ik werd meteen vriendelijk begroet door het personeel met de vraag of ze iets voor mij konden inschenken. Daarna kon ik in alle rust de menukaart bekijken.

IMG_7011

IMG_7020

Zoals je op de foto’s kunt zien is deze hotspot industrieel ingericht. Persoonlijk houd ik wel van al het hout en metaal. Het past perfect bij een burger hotspot, zoals Ruig. Zo staan er op elke tafel kaarsen en vetplanten en zie je hier en daar gave items.

IMG_7062

IMG_7044

Ik bestelde uiteraard hun Ruig burger. De Ruig burger is een burger van 200 gram MRIJ rund met bacon, augurk, een eitje, truffel mayonaise en een huisgemaakte bbq saus. Vraag jij je ook af wat MRIJ rund is?

Het MRIJ-rund staat voor Maas, Rijn en IJssel rund. Het is afkomstig uit twee Nederlandse streken. Het MRIJ-rund is een roodbont dubbeldoel ras. Dat wil zeggen dat niet alleen de melk, maar ook het vlees van de koe wordt gebruikt. Het vlees is daarom erg sappig en vol.

Voor de burger betaalde ik €14,50 en kreeg hem binnen een kwartier voorgeschoteld. Wauw, zo mooi als het eten is opgediend, zo lekker smaakte het ook! De frietjes zijn ook heerlijk. Ik denk dat dit mijn tweede favoriete burger hotspot van Utrecht wordt.

Ben je in de buurt van Utrecht of wilt de trein weer eens niet rijden? Breng dan absoluut een bezoekje aan Ruig voor een lekkere burger. Bekijk de menukaart op hun website om te zien wat voor lekkers ze nog meer hebben.

Restaurant Ruig
Veemarktplein 43
3521 BD Utrecht

Prijs: €€

Bediening: 8

Eten: 8

Sfeer: 7

 

16 thoughts on “Hotspot Utrecht: Ruig

  1. Oh wat leuk dat je bent begonnen aan je studie in Utrecht! Ik ben ook voor mijn studie naar Utrecht verhuisd en ik vind het een geweldige stad. Je vind er ontzettend veel leuke hotspots 🙂

 1. Ziet er leuk uit! Ik ga binnenkort (in de herfstvakantie) met 3 andere bloggers naar Utrecht om – voor het eerst, yay! – te meeten, dus dan kunnen we hier eventueel eten 😉 Maar er zijn nog zooooveel andere leuke restaurantjes daar, dus we zien het ter plekke wel 🙂

  1. Super leuk! Ik weet nog hoe spannend ik mijn eerste meeting vond 4 jaar geleden maar ik heb er erg goede vriendinnen aan overgehouden. Heel veel plezier alvast! Utrecht heeft inderdaad heel veel leuke hotspots. Komt helemaal goed dus 🙂

   1. Ik vind deze meeting ook wel spannend haha! Misschien moet ik zelfs (voor het eerst) alleen met de trein als ik niet gebracht kan worden. Dat maakt het nog spannender haha.

    1. Ik was zelf ook 15 toen ik mijn eerste meeting had en moest een uur alleen reizen met de trein. Ik weet nog hoe spannend ik dat vond! Bekijk zeker je reis optijd naar Utrecht aangezien er soms wat gedoe kan zijn aan het spoor rondom Utrecht. Maar ik weet zeker dat het een hele leuke dag gaat worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *