Hotspot Nijmegen: Fika

Fika

Onder de Nijmegenaren is Fika al bekend. Mocht je niet uit Nijmegen komen maar een dagje op de planning hebben staan.. Dan is dit een artikel voor jou! Benieuwd naar deze hotspot? Lees dan verder!
Fika

 

Fika

Fika vind je in het centrum van Nijmegen. Je kunt hier terecht voor heerlijke Zweedse hapjes, of een goed kop koffie. Ik vroeg mezelf af wat de naam ‘Fika’ nou eigenlijk betekent. Wat blijkt: Fika is een Scandinavische gewoonte om rustig de tijd te nemen voor koffie met wat lekkers. Toen ik de betekenis van de naam wist vond ik de hotspot nog leuker! Fika is ook een perfecte plek om rustig bij te komen en om van jouw koffie (of thee) te  genieten.

Fika

Leuk om te weten is dat Fika verzorgt ook verzorgt ontbijtjes. Voor € 10 euro heb je een geheel ontbijt. Dit bestaat uit yoghurt met muesli, een smörrebrödje naar keus, een kopje koffie of thee en een sapje. Zeker aan te raden wanneer je vroeg op pad bent!

Je kunt er dus terecht voor ontbijt en lunch.. Maar ook voor avondeten! Fika serveert na 16 uur ook avondhappen! Deze variëren van maaltijdsoep en een stoofpotje, tot broodje warm Zweeds vlees. Je kunt het beste op het moment zelf vragen wat ze op het menu hebben staan, aangezien dat wisselt.

Fika

Fika

Bij Fika is er genoeg ruimte om met een groep vrienden te zitten. In het weekend is het meestal wel wat drukker, dus ik zou ervoor zorgen dat je dan op tijd bent. Nu het nog zomer is hebben ze ook een gezellig terras buiten. Fika zelf is erg gezellig, clean en minimalistisch ingericht met prachtige vintage meubels. Ze combineren dit met nieuw design en prachtige pastel tinten. Love it! Ik probeer altijd een plekje te bemachtigen aan het raam, omdat daar zo’n gezellig zithoekje is.

Fika

Fika

Op de menukaart vind je smörrebröd. Ik had geen idee wat voor brood het precies was.. Gelukkig kon het meisje aan de bar mij precies uitleggen wat het is. Smörrebröd is namelijk meergranenbrood met een knapperige korst en een zachte binnenkant. Ik kon kiezen voor een, twee of drie smörrebrödjes met allerlei verschillend beleg.  Ik ging voor een kastanjechampignon tosti met truffelolie en rucola.

Het maakt overigens niet uit wat voor beleg je erop neemt, voor één smörrebröd betaal je altijd € 3,95. Omdat het kleinere porties zijn, kun je er meerdere met verschillend beleg proeven. Ook kun je kiezen voor lekkere tosti’s of verschillende soepjes.

Fika

Fika is dagelijks geopend van 10:00u tot 20:00u. Je vindt het restaurantje op de Van Broeckhuysenstraat 5. Hou Facebook ook zeker in de gaten voor alle nieuwtjes!

Prijs: €

Bediening: 8

Eten: 8

Sfeer: 8

11 thoughts on “Hotspot Nijmegen: Fika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *