Boek: Simpel

Een heerlijk gerecht op tafel zetten, zonder er al te veel tijd aan kwijt te zijn? Diana Henry maakt dat mogelijk, met de recepten uit haar boek Simpel.

Opbouw boek

Dit heerlijke boek bevat maar liefst 318 pagina’s vol met recepten. Het boek is opgebouwd uit 12 hoofdstukken, met in ieder hoofdstuk een uitgebreide keuze aan recepten. Het leuke aan de recepten is dat Diana zich door verschillende landen heeft laten inspireren. In het hoofdstuk ‘Eieren’ vind je bijvoorbeeld recepten geïnspireerd op Japan, Spanje en Iran. Het staat dus niet in het teken van één land of één bepaalde stijl van eten..

Simpele recepten

De recepten zijn niet ingedeeld op maaltijden, maar op soort. Denk bijvoorbeeld aan gebraden vlees, kip, groente, toast en vruchtentoetjes. Bij het zien van de foto’s loopt het water je al in de mond en bij ieder gerecht denk ik.. Dit moet ik maken! Van bieten uit de oven met geitenkaas, rogge & dille, tot gemarineerde kip en wortelhummus met tomaten uit de oven en harissayoghurt..

Zoals de titel van het boek ook al zegt zijn de gerechten stuk voor stuk simpel om te maken. Sommige recepten bevatten vrij veel ingrediënten, maar deze zijn allemaal makkelijk verkrijgbaar. Zelfs de recepten met wat meer ingrediënten zijn makkelijk te bereiden en binnen een mum van tijd klaar. De naam doet het boek dus zeker eer aan!

Recept: Wortelen & avocado uit de oven

Geschikt als voorgerecht of als bijgerecht, bij bijvoorbeeld vlees, kip of een groentegerecht.

Benodigdheden (8 personen bijgerecht, 6 personen voorgerecht):

  • 30 jonge (dunne) worteltjes
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 2 tl komijnzaad
  • 1,5 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • zout en peper
  • 3 rijpe avocado’s
  • 25 g walnoten
  • 100 g waterkers
  • Blaadjes van een bosje koriander
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • Pitten van 1/2 granaatappel
Voor de dressing:
  • 3 tl granaatappelmelasse
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 tl dijonmosterd
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 1/4 tl honing
  • Scheutje citroensap

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verwijder de uiteinden van de worteltjes maar laat wat van het groen zitten. Snijd eventuele dikke wortelen in de lengte in tweeën of vieren. Was ze goed.
  3. Leg de wortels naast elkaar in een braadslee en doe er de olijfolie, specerijen en zout en peper bij. Keer ze om en zorg dat ze overal goed met olie bedekt zijn. Zet ze voor 30 minuten in de oven, laat ze niet overgaar worden.
  4. Dressing: Meng alle ingrediënten met een vork.
  5. Halveer en ontpit de avocado’s, snijd ze in plakjes en schil ze voorzichtig. Doe alles (behalve de yoghurt, knoflook en granaatappelpitten) in een brede, ondiepe schaal en roer hier driekwart van de dressing doorheen.
  6. Meng de yoghurt met de knoflook en verdeel ze over de groente. Bestrooi alles met de granaatappelpitten, schept de rest van de dressing eroverheen en zet de salade op tafel.

© Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen 
Tekst : Diana Henry
Fotografie: Laura Edwards 

4 thoughts on “Boek: Simpel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *