GESLOTEN Boek: Bieslook & Polenta + WINACTIE

Bieslook&Polenta

Onlangs heeft Uitgeverij Snor het boek van bloggers Susann Probst en Yannic Schon in het Nederlands uitgebracht. Alleen al vanwege de prachtige fotografie zou je het boek willen aanschaffen! Benieuwd naar dit boek? Lees dan verder.

Bieslook&Polenta

De ondertitel van het boek is: Vegetarisch koken op z’n Berlijns. Het boek bevat maar liefst 65 vegetarische seizoensrecepten, op basis van producten van de plaatselijke (boeren)markt. Er staan fijne recepten in voor doordeweeks, de ander is handig voor in het weekend of voor een lekkere snack tussendoor.

Bieslook&Polenta Bieslook&Polenta

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet bekend was met de website Krautkopf,van Susann Probst en Yannic Schon. Het is zeker een aanrader om die te bezoeken, mocht je dat nog niet hebben gedaan.  Wat een prachtige foto’s en recepten! De blog is oorspronkelijk Duits maar is gelukkig ook in het Engels te lezen, wat het voor ons een stuk makkelijker maakt.

img_0259

Voor degene die de bloggers nog niet kennen. Susann Probst en Yannic Schon zijn twee fotografen die samenwonen en -werken in Berlijn. Twee jaar geleden begonnen zij hun blog ‘Krautkopf’. Op hun blog postten ze voornamelijk foodfoto’s. Even later begonnen ze zich meer te verdiepen in recepten en voeding. Hun blog is uitgegroeid tot wat het nu is en in 2015 hebben ze hun eerste boek uitgebracht. Hopelijk volgen er nog velen!

Vorig jaar kwam het boek al uit, maar Uitgeverij Snor bracht een Nederlandse versie van het boek uit: Bieslook & Polenta. Het boek op zich is al prachtig, wat het een ideaal koffietafel boek maakt.

Bieslook&Polenta

De vormgeving van het boek en de foto’s zijn prachtig. Veel foto’s zijn in de natuur gemaakt wat de gerechten echt tot zijn recht doen komen. Yannick en Susann geven aan graag veganistisch te eten maar niet de “bewerkte” vervangers te willen eten. Daarom kiezen ze dus toch soms voor dierlijke ingrediënten. Bij elk recept staat aangegeven of het glutenvrij, veganistisch, of lactosevrij is. De recepten zijn ingedeeld naar seizoen.

De prijs van het boek is € 29,99 en is te bestellen bij dewereldvansnor. Mocht je het boek bestellen maak dan absoluut de peren chocoladetaart met karamel. Zo lekker!

Speciaal voor onze lezers mogen wij het prachtige boek Bieslook&Polenta aan één van jullie weggeven!  Wat moet je doen om kans te maken op het boek?

 • Like onze Facebookpagina
 • Laat in de comments weten waarom jij het boek moet winnen en vul je email in in het reactieformulier.
 • Extra kans: volg ons op Instagram
 • Extra kans: volg ons op Bloglovin

De winactie sluit op vrijdag 2 december 00:00.  De winnaar/winnares krijgt 5 december bericht van ons. Mocht je binnen 2 weken niet reageren dan kiezen wij een andere winnaar uit.

11 thoughts on “GESLOTEN Boek: Bieslook & Polenta + WINACTIE

 1. Wat een ontzettend prachtig boek! En al helemaal omdat hij vegetarisch is natuurlijk! Ik zou hem heel graag willen winnen om mijn vegetarische kookboeken collectie aan te kunnen vullen. En natuurlijk om die prachtige foto’s eens even goed te kunnen bekijken 🙂

 2. Jaaa ik doe mee, wat een prachtig boek! Sinds een jaar eet ik vegetarisch en sinds ik in Leipzig woon probeer ik ook steeds meer veganistisch te eten, omdat ik me daar beter bij voel. Bovendien ben ik me aan het verdiepen in welke groente ik het beste wanneer kan eten en zoek daarbij ook zoveel mogelijk lokale groente. Dit boek zou me dan ook heel erg helpen meer seizoensgericht te koken. En wauw, die foto’s!

  Ik volgde jullie al op alle social media 🙂

 3. Wat een ontzettend gaaf boek is dit zeg (en een super gave actie), ik word alleen al verliefd van al die mooie foto’s. Ik doe heel graag mee lieve dames van wanderhabit! Ik kwam er achter dat ik jullie nog niet volgde op socialmedia maar dat heb ik natuurlijk meteen even gedaan (op bloglovin was ik al fan)! De recepten lijken me echt heerlijk, ben zelf wel goed in bakken maar koken heb ik toch echt nog wel een boek voor nodig. Ik wacht in spanning af.

 4. Ondanks dat ik niet echt van de kookboeken ben, vind ik dit boek wel heel mooi vormgegeven! Die foto’s zijn echt prachtig gewoon! Aangezien ik niet denk dat ik het kookboek echt ga gebruiken, doe ik niet mee met deze winactie. Maar ik wilde toch even een reactie achterlaten wegens de mooie fotografie kunsten hihi 🙂 Liefs

 5. Ik ben dus wel “van de kookboeken”. Niet alleen om recepten daadwerkelijk te gebruiken (doe ik wel hoor, maar het kan soms wel jaren duren voordat een boek daarvoor in gebruik wordt genomen), maar vooral ook om heerlijk doorheen te bladeren, ideeën op te doen en lekker plaatjes te bekijken. Met die plaatjes zit het hier wel goed, dat is duidelijk. Vegetariër ben ik niet, maar ik eet weinig vlees (geef er niet zoveel om en ik vind het te duur). Ja, ik zie dit wel als een hele welkome aanvulling op mijn kookboekenverzameling. Geen idee trouwens waarom ik zou MOETEN winnen. Hopelijk is bovenstaande motivatie toch voldoende.

 6. Oh wauw, wat een prachtig boek! Ik ben zelf bijna 1 jaar vegetarisch en ik maak telkens meer en meer leuke gerechtjes. Maar soms valt die creativiteit wel even weg en dit boek zou daar zeker en vast bij kunnen helpen! Visueel ziet het er natuurlijk ook prachtig uit dus een extra reden om mee te doen!

 7. Oh wat een prachtig boek! Ik heb al veel gehoord over het feit dat Berlijn dé stad is voor vegetariërs.. Wat leuk dat dit boek daar een directe link naartoe heeft! Thuis koken wij graag en altijd vegetarisch, dit geweldige kookboek zouden we met zijn allen heel goed kunnen gebruiken! <3

  -xo Sara

 8. Eigenlijk trok die mooie okergele vaas als eerste mijn aandacht, maar wat een mooi boek is dat! Sinds anderhalf jaar probeer ik zo min mogelijk vlees te eten (maximaal één keer per week). Mijn vriend kan heel goed langzaam gegaarde stoofpotjes maken en staat daarvoor altijd uren in de keuken (ik klaag niet). Ik probeer daar de tegenhanger van te zijn… Misschien kan ik door dit boek binnenkort de avondmaaltijd eens ‘rocken’ ;)!

 9. Oeh leuk! Dit had ik even gemist, het boek staat op mijn verlanglijstje dus ik doe graag mee. ^_^ Ik kwam er ook achter dat ik jullie nog niet volgde haha. Nu wel natuurlijk! 🙂

 10. Ik zou het boek heel graag willen winnen, omdat ik het een prachtig boek vind en ik zou er veel inspiratie uit kunnen doen! Ik ben erg benieuwd naar alle recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *