6 things to do in Edinburgh

Edinburgh

Ondanks het feit dat Edinburgh niet de grootste stad van Schotland is, is het wel de hoofdstad. Deze stad staat bekend om onder andere Edinburgh castle en de Royal Mile. Naast deze koninklijke activiteiten is er nog veel meer te beleven in deze prachtige oude stad. 

Stockbridge market

Edinburgh

Edinburgh

Iedere zondag van 11 tot 5 is deze markt te vinden in de leuke buurt Stockbridge. Op een klein veldje staan allerlei kraampjes hutje mutje op elkaar, wat zorgt voor een erg leuke en knusse sfeer. Je kunt hier van alles vinden, van sieraden en 2e hands kleding, tot paella, suikervrije cake en de typische Scottisch eggs.

Spooktochten

Onder Edinburgh liggen verschillende gangen waarover gezegd wordt dat er spoken en geesten te vinden zijn. Hier wordt slim op ingespeeld door verschillende spooktochten te organiseren. The real Mary’s kings close is een van de bekendste, maar ook de Edinburgh dungeon is zeker een aanrader. Deze laatste neemt je mee in een ondergrondse tour waar je in aanraking komt met verschillende ‘moordenaars’. Het wordt opgevoerd als een toneelstuk, soms om te lachen, maar vooral om hard te gillen.

Whisky proeven

Edinburgh

Whisky is natuurlijk één van de dingen waar Schotland bekend om staat, in verschillende delen van het land worden whisky’s gebrouwen met allemaal een unieke smaak. Ook voor niet-whisky liefhebbers is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan een whisky proeverij. Je kunt ervoor kiezen om dit in een kleinere pub te doen, of ga voor the Scotch whisky experience. Hier krijg je op een leuke manier te zien hoe whisky wordt gemaakt, krijg je informatie over het verschil tussen de vier soorten whisky die in Schotland worden gebrouwen en mag je één van de vier proeven. Als afsluiting krijg je een rondleiding langs de oudste en duurste whisky.

Eten

EdinburghIn Edinburgh zijn er ontzettend veel leuke en unieke eettentjes te vinden. Aangezien het helaas niet de goedkoopste stad is, wat eten en drinken betreft, kan het wel even zoeken zijn. Onze favorieten staan natuurlijk op Wanderhabit vermeldt. 

Shoppen

Ook voor shoppen kun je goed terecht in Edinburgh, je kunt hier zo een dag voor uittrekken. Op en rondom Princes street vind je de grotere ketens, ook verschillende ketens die niet (overal) in Nederland te vinden zijn. Je kunt hierbij denken aan drogisterijen als Boots en Superdrug, maar ook aan kledingwinkels als Topshop, Urban outfitters en Hollister. Aan unieke boetiekjes is ook geen gebrek in Edinburgh, in the old town en Stockbridge ben je hiervoor het beste op z’n plek.

Wandelen

Edinburgh

EdinburghDe stad wordt omgeven door groene parken en heuvels, genoeg plek voor een leuke wandeling dus! Als je echt even weg wilt uit de stad en wel houdt van een goede wandeling, is Holyrood park een aanrader. Holyrood park ligt vlakbij de Royal Mile en het centrum, al zou je dit niet zeggen als je daar aan het wandelen bent. Het hoogste punt van het park is Arthur’s seat, een voormalig vulkaan waar je prachtig uitzicht hebt over de stad.

Op zoek naar een mooi park om te wandelen? De Royal botanic garden is een prachtig verzorgd park met allerlei planten en mooie hoekjes. Daarnaast kun je in het park, tegen een kleine betaling, een rondje maken door de tien glazen kassen met de mooiste planten en bomen.

Kortom.. Genoeg te doen in deze prachtige oude stad! Wanneer ga jij jouw tripje plannen?

14 thoughts on “6 things to do in Edinburgh

  1. JA Edinburgh is fantastisch! Heb de meeste van je tips gezien en gedaan toen ik er afgelopen mei was. Best wel een beetje verliefd geworden op deze stad, zou graag meer van Schotland willen zien nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *